Kuracie karí
Kuracie karí

Zelené karí s kuracím mäsom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 10:30
Zelené karí s kuracím mäsom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Nebojte sa netradičného korenia a prísad. Keď skúsite uvariť karí, navždy prepadnete jeho chuti.

4
porcie
15 minút
príprava
65 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks (horné, s kosťou a kožou)
1/2 ks (malá)
1 PL
3 PL
1 stonka
400 ml
400 ml
2 PL
1 PL
4 ks
8 ks



Postup

  1. 1

    Do mäsa aj kože kuracích stehien votrieme soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi drobné kocky. Stonku citrónovej trávy rozklepeme tupou stranou noža. Kuracie stehná môžete pred pečením krátko opiecť na panvici, aby koža zostala extra chrumkavá.

  2. 2

    V pekáči rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a po chvíli karí pastu. Restujeme 2 minúty, potom prilejeme kokosové mlieko, vývar a rybiu omáčku. Pridáme cukor a premiešame. Vložíme citrónovú trávu, kafírové listy a porcie kuracieho mäsa kožou nahor. Prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme približne 45 minút.

  3. 3

    Následne do omáčky vložíme prekrojené cherry paradajky a pečieme ďalších 20 minút. Dochutíme limetovou šťavou a podávame napríklad s jazmínovou ryžou premiešanou s kokosovým mliekom.

Diskusia k receptu