Zelené karí s kuracím mäsom
mesačník Varecha, dnes 10:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Nebojte sa netradičného korenia a prísad. Keď skúsite uvariť karí, navždy prepadnete jeho chuti.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 4 ks (horné, s kosťou a kožou) |
|
|
|
|
|
|
|
| 1/2 ks (malá) |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 stonka |
|
| 400 ml |
|
| 400 ml |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 4 ks |
|
| 8 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do mäsa aj kože kuracích stehien votrieme soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi drobné kocky. Stonku citrónovej trávy rozklepeme tupou stranou noža. Kuracie stehná môžete pred pečením krátko opiecť na panvici, aby koža zostala extra chrumkavá.
- 2
V pekáči rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a po chvíli karí pastu. Restujeme 2 minúty, potom prilejeme kokosové mlieko, vývar a rybiu omáčku. Pridáme cukor a premiešame. Vložíme citrónovú trávu, kafírové listy a porcie kuracieho mäsa kožou nahor. Prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme približne 45 minút.
- 3
Následne do omáčky vložíme prekrojené cherry paradajky a pečieme ďalších 20 minút. Dochutíme limetovou šťavou a podávame napríklad s jazmínovou ryžou premiešanou s kokosovým mliekom.
Tiež kuracie karí:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2







Diskusia k receptu