Foto: zuzananoskova
Cícer zbožňujem, mám ho rada v akejkoľvek podobe: v polievke, ako hummus či falafel, len tak "zobkať" či ako nátierku. Keď som listovala v Zobraziť celý popisCícer zbožňujem, mám ho rada v akejkoľvek podobe: v polievke, ako hummus či falafel, len tak "zobkať" či ako nátierku. Keď som listovala v jednej kuchárskej knihe, ktorú mám doma, naďabila som na falafel z hrachu. A hneď som ho vyskúšala. Prvýkrát asi pred polrokom a veeeľmi mi zachutil. Musím povedať, že o trošilinka viac ako ten z cíceru. Falafel mám rada ešte, keď je teplý.
porcie
Suroviny
250 g |
|
4 - 5 strúčikov |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
na vyprážanie |
|
"Placky": | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
"Dresing": | |
|
|
|
|
|
|
"Obloženie": | |
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Hrach, ktorý sme deň vopred namočili do vody, zlejeme, dáme do mixéra a zmixujeme spolu s koriandrovou a petržlenovou vňaťou, cesnakom, rímskou rascou a soľou.
-
2
Z hrachovej zmesi tvarujeme guľky a pevne stlačíme, aby sa pri vyprážaní nerozpadli. Pri hrachovom falafeli sa mi to ešte nikdy nestalo, ale pri cícerovom áno. Vtedy pridám trocha hrašky, premiešam a guľky držia ;-) Z uvedeného množstva výjde asi 15 guliek.
-
3
Guľky som vyprážala v horúcom slnečnicovom oleji do zlatista, dala na servítku na odsatie prebytočného tuku.
-
4
Pripravila som dresing zo sójového bieleho jogurtu, trocha soli, čerstvej vňate petržlenovej a nastrúhaných reďkoviek.
-
5
Urobila som "placky" zo špaldovej múky, kvások (droždie, voda), čierny sezam, ktoré som piekla v rúre na plechu hore nohami . Množstvo neuvádzam, robím naozaj od oka. Cca 250g múky, 1/3 droždia, voda, sezam, nechám kysnúť, rozdelím na "loptičky", chvíľu postanú, potom vyvaľkám na placky...
-
6
Na opečenú placku dáme zeleninu, falafel a dresing, dobrú chuť :-)
vydaril sa ti, gratulujem.
páč varecha.pravda.sk/recepty/falafel-z-fazule-fotorecept/304...
sa mi, že máš aj prierez falafelom :-)
tiež tu mám recept na falafel, ale z fazule.
pridávam link len na porovnanie na falafel z iného:
nemá chybu, tak som nejak neskúšala iný, ale páči sa mi, niekedy skúsim aj hrach a fazuľu