Ružové baklažány v sezamovom cestíčku fotorecept

zolik - fotkazolik, 5. decembra 2014
Ružové baklažány v sezamovom cestíčku (fotorecept)
Foto: zolik

Tieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani predstavu ako ich pripravim. V nasej kniznici sa nachadza Zobraziť celý popisTieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani predstavu ako ich pripravim. V nasej kniznici sa nachadza aj niekolko tureckych kucharskych knih, ktore som prelistovala a skombinovala z nich tri recepty do jedneho.

4
porcie
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
Na cesticko:
1 ks
1 ČL
1/2 ks na šťavu




Postup

  1. 1

    Baklazany umyjeme (nesupeme) a nakrajame pozdlzne na silnejsie pasiky,

    Ružové baklažány v sezamovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ktore osolime a nechame chvilu postat.

    Ružové baklažány v sezamovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitym si z uvedenych surovim pripravime cesticko. Limetkovu stavu si rozdelime. Polovicu pridame do cesticka a druhou polovicou pokvapkame uz hotove vysmazene baklazany.

    Ružové baklažány v sezamovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Baklazany osusime papierovou utierkou, zlahka (ozaj velmi zlahka) obalime v hladkej muke a po namoceni v cesticku vysmazame na olivovom oleji do zlatista. Podavala som so zemiakovou kasou, posypane pazitkou. Podla jedneho receptu bola priloha len miesany salat.

    Ružové baklažány v sezamovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prajem dobru chut!

Diskusia k receptu

mijaita
V ruznych testickach delam cukety. Udelam i lilek v tomhle. Za me díky za jednoduchý, chutný recept
safran
Zolik, pekný recept, sézamový olej do cestíčka som ešte neskúšala, dobrý nápad! rovnako ako použitie čierneho sézamu. Ako vidím, robíš úplnú zeleninovú osvetu svojimi receptami (zvlášť v žilinskom kraji:-))
zolik
Dakujem Vam za vsetky komentare pod tymto receptom. Ja som tento druh baklazanu tiez objavila po prvykrat. Vdaka @2010 teraz viem ze som u Turka na trhu kupila japonsku odrodu. Prajem Vam vsetkym zucastnenym v tejto diskusii pod mojim receptom pekny zbytok Mikulasskeho vecera.
mijaita
@zolik rada lovim v moji KK a tak jsem "vylovil" tvuj lilek. Ruzove jsem sice nemela, ale zato takove delsi, stihlejsi, pevne lilky. Bylo to moc dobre s kurkumovou brkasi lehce ocesnekovanou. Diky za fajn recept!


zolik
@Mijaita (1.7.2016 16:03)
Ahoj! Az teraz som nasla Tvoj koment aj s krasnou fotkou pod mojim receptom. Ospravedlnujem sa za opozdenu reakciu a velmi pekne dakujem za odozvu.

mijaita
Víš, @zolik ja na díky necekam, naopak, bylo na mne podekovat a rada jsem i fotku pridala, bylo to opravdu skvele, uz jsem i opakovala!
zolik
@Mijaita (26.10.2016 12:19)
Ja viem, ze na diky necakas, ale ked mna ta Tvoja fotka tak potesila ;-)
a bolo mi luto, ze som ju nasla az po tak dlhom case.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia