Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčová kotleta s pečeným ružičkovým kelom so semienkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 14:00
Bravčová kotleta s pečeným ružičkovým kelom so semienkami
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
800 g
1 PL drvené
1 ČL drvené
2 ČL
1 ČL
2 PL
1 PL
2 strúčiky
10 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Ružičky kelu zbavíme zvädnutých lístkov a rozkrojíme na polovice. Preložíme do misy. Pridáme k nim rozdrvené slnečnicové a ľanové semienka, biely a čierny sezam, 1 PL olivového oleja a javorového sirupu. Osolíme, okoreníme a premiešame.

  2. 2

    Ružičkový kel obalený v semienkach rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.

  3. 3

    Medzitým zľahka naklepeme kotlety. Osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom a olejom. Necháme ich asi 10 minút odpočívať pri izbovej teplote.

  4. 4

    Zohrejeme veľkú panvicu. Vložíme do nej kotlety a z každej strany opekáme asi 2 minúty. Potom pridáme oregano a maslo. Panvicu s mäsom vložíme do rúry ku kelu a kotlety dopekáme asi 4 minúty. Potom ich servírujeme spoločne s kelom v chrumkavých semienkach.

Diskusia k receptu