Panenka na spôsob číny
Foto: afataga
Keď máte neforemné konce panenky a neviete, čo s nimi. Dá sa použiť takýto jednoduchý rcp.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
Marináda: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
Ďalšie suroviny: | |
1 PL |
|
1/2 ks |
|
1 ks malá |
|
1/2 šálky |
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
(ak treba) |
|
Postup
-
1
Mäso som pokrájala ako sa dalo, urobila marinádu a nechala marinovať cez noc. Popr. dá sa aj ráno.
- 2
Do woku som dala olej a mäso prudko opiekla asi 2 min. a vybrala som ho do misky. Do woku som dala všetku zeleninu a zas opiekla asi 2 min. a vrátila som mäso a premiešala. Ochutnala som a trochu osolila.
- 3
V šálke som si urobila zálievku z ryžového vína, sójovej omáčky a škobu a naliala do woku. Miešala som cca 1 min. a je hotovo. Na tanieri som posypala čiernym sezamom.
- 4
Po obede sme išli vytráviť do lesa a našla som takéto dvojičky :-)
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podla mna skor ryza :-)
cesnak davam iba niekedy podla nalady, ale davam ho do marinady a vela, alebo ziadny ako teraz
Ja teda súhlasím s @ferno. Na foremnosť kašlem panenku mám veľmi rada, ale v inej úprave.
ako pre koho :-)
Ja tak isto pouzivam panenku, presne na to je vhodna, na super rychlu pripravu. Plus v azii nie je popularna, oni maju radsej mastnejsie maso. Krkovicka a bocik je o dost drahsi,
Mne zase nechutia verzie kde je ponapchvana od vymyslu sveta aby prebrala aspon trochu chute, a vysledok je umucena panenka.
Ja tak isto pouzivam panenku, presne na to je vhodna, na super rychlu pripravu. Plus v azii nie je popularna, oni maju radsej mastnejsie maso. Krkovicka a bocik je o dost drahsi,
Mne zase nechutia verzie kde je ponapchvana od vymyslu sveta aby prebrala aspon trochu chute, a vysledok je umucena panenka.
Dakujem :-)
Ved ja viem, ze ty si moja krvna :-)
Az na to chili ;-)))....to ja len velmi mierne.
Dnes sa vyuzila panenka, aj ked zelenina je ina. Pouzil som japonsky baklazan co som najpv namocil do slanej vody vysusil omucil a dal na bbq a medzi tym so vo woku robil maso.
Len som mal viac chilli...
No parada, sam dobre vies, ze nie je chilli ako chilli, ja ma dost pikos, thai red hot.