Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka na spôsob číny

afataga - fotkaafataga, 26. augusta 2019
Panenka na spôsob číny
Foto: afataga

Keď máte neforemné konce panenky a neviete, čo s nimi. Dá sa použiť takýto jednoduchý rcp.

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
Marináda:
1 PL
1 PL
1 KL
3 ks
Ďalšie suroviny:
1 PL
1/2 ks
1 ks malá
1/2 šálky
2 PL
2 PL
2 KL
 (ak treba)




Postup

  1. 1

    Mäso som pokrájala ako sa dalo, urobila marinádu a nechala marinovať cez noc. Popr. dá sa aj ráno.

  2. 2

    Do woku som dala olej a mäso prudko opiekla asi 2 min. a vybrala som ho do misky. Do woku som dala všetku zeleninu a zas opiekla asi 2 min. a vrátila som mäso a premiešala. Ochutnala som a trochu osolila.

  3. 3

    V šálke som si urobila zálievku z ryžového vína, sójovej omáčky a škobu a naliala do woku. Miešala som cca 1 min. a je hotovo. Na tanieri som posypala čiernym sezamom.

  4. 4

    Po obede sme išli vytráviť do lesa a našla som takéto dvojičky :-)

    Panenka na spôsob číny - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Vyborne, rychle jedlo. V azii by este vmiesali oprazili ich hrube slize a hned by bolo pre styroch a este vela cesnaku, na to maju ten ich malo stiplavy aby ho mohli dat vela.
marta23
Nádherné dvojičky, ešte by sa mohli rozmnožiť.
afataga
@2010 (27.8.2019 13:51)

cesnak davam iba niekedy podla nalady, ale davam ho do marinady a vela, alebo ziadny ako teraz
haji
Chutný recept, fotogenický, vděčný. Huby opět závidím, krasavci!
ferno
skoda panenky...na cinu staci stehno,alebo ine maso...panenku si viem vychutnat lepsie
2010
@afataga (11.1.2020 10:33)
Ja tak isto pouzivam panenku, presne na to je vhodna, na super rychlu pripravu. Plus v azii nie je popularna, oni maju radsej mastnejsie maso. Krkovicka a bocik je o dost drahsi,
Mne zase nechutia verzie kde je ponapchvana od vymyslu sveta aby prebrala aspon trochu chute, a vysledok je umucena panenka.
2010
@afataga (11.1.2020 10:33)
Ja tak isto pouzivam panenku, presne na to je vhodna, na super rychlu pripravu. Plus v azii nie je popularna, oni maju radsej mastnejsie maso. Krkovicka a bocik je o dost drahsi,
Mne zase nechutia verzie kde je ponapchvana od vymyslu sveta aby prebrala aspon trochu chute, a vysledok je umucena panenka.
janger
No, krasa, @afataga ! Mne tam panenka velmi pasuje, ci uz neforemne konce, alebo foremna cast ....Tiez ju pouzivam aj na taketo recepty. Vdacne , flexibilne maso ;-)...
2010
@afataga (12.1.2020 20:00)
Dnes sa vyuzila panenka, aj ked zelenina je ina. Pouzil som japonsky baklazan co som najpv namocil do slanej vody vysusil omucil a dal na bbq a medzi tym so vo woku robil maso.
Len som mal viac chilli...



afataga
@2010 (24.1.2020 09:57)

No parada, sam dobre vies, ze nie je chilli ako chilli, ja ma dost pikos, thai red hot.
ferno
@svedka (10.1.2020 21:20) precital som si.stale plati,co som napisal...

ferno
mne je luto pouzit do takychto jedal panenku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia