Foto: svedka
Oblubujem na ranajky,namiesto peciva.Vyborne s plesnovym syrom,alebo len tak s maslom a zeleninou,alebo chrumkat len tak samotne :)
15 minút
príprava
príprava
90 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Vsetky ingrediencie spolu zmiesame a nechame odstat 10 minut.Plech vystelieme papierom na pecenie a nasledne celu zmes poroztlacame rukami na plech.Cim tensie,tym lepsie :) Po upeceni ,,nalameme,, a hotovo :) Dobru chut.
mám tu tiež recept na knäckebrod, ak chceš pozri si ho:
varecha.pravda.sk/recepty/jemny-chrumkavy-svedsky-chlieb-...
@svedka , ty žiješ vo Švédsku, prosím ťa, máte tam viac druhov tohoto chlebíka, ak áno, aké?
Mame,aj viac receptov,len nemam napecene :) Ja mam rada aj z arasidov,potom razne-cokoladove,cisto biele,len kukuricne,skoricove...ake si len zmyslis :)
dakujem za pochvalu, ten môj receptík mám z Medzinárodnej kuchárky.
švédsku kuchyňu dosť málo poznám, tak asi huby, dobrá hustá smotana, lesné ovocie, nákypy, losos a iné ryby, sobie mäso - asi aj u vás vzácna a nie lacná delikatesa...potešila by ma, keby si pridala viac .
receptov:-)
vopred dakujem, si veľmi šikovná (y)
počula som, že sú rodiny, ktoré vlastnia stáda sobov a je rovnako neslušné sa ich pýtať na počet sobov v stádach ako je neslušné sa pýtať na výšku konta v banke - to sa nehovorí.
veľmi ti držím všetky palce na tvoj článok, už sa naň teším a veľmi rada a so záujmom si ho prečítam :-)
vieš, myslím, že je to otázka taktu a zdvorilosti, na také sa nepýtať :-)
nuž hľuzovky som ešte neochutnala, ale možno aj to bude.
cenové relácie treba vždy vyhodnotiť v tej-ktorej krajine s priemerným zárobkom tam, ako aj možnosťami dostupnosti daných surovín, v porovnaní s pomermi u nás je to drahé bez zbytočného vyplakávania.
dakujem za cenné informácie, zase viem o niečo viac.
počkajme si však obe na @svedka.