Knäckebröd

svedka - fotkasvedka, 17. apríla 2014
Knäckebröd
Foto: svedka

Oblubujem na ranajky,namiesto peciva.Vyborne s plesnovym syrom,alebo len tak s maslom a zeleninou,alebo chrumkat len tak samotne :)

15 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

2 dcl
1 dcl
1 dcl
0,5 dcl
0,5 dcl
1/2 ČL
0,5 dcl
2,5 dcl




Postup

  1. 1

    Vsetky ingrediencie spolu zmiesame a nechame odstat 10 minut.Plech vystelieme papierom na pecenie a nasledne celu zmes poroztlacame rukami na plech.Cim tensie,tym lepsie :) Po upeceni ,,nalameme,, a hotovo :) Dobru chut.

Diskusia k receptu

safran
bez múčky poznám, na slnku sušené - fantastické... múčkou sa myslí maizena alebo kukuričná krupica zomletá na múku? (biela alebo žltá farba)
svedka
zlta,ale urcite mucka,nie maizena-skrob :)
safran
aha, takže nielen vnútro, ale celé kukuričné zrno zomleté... dobrá správa :-)
svedka
Presne tak :) Ma to taku fajin pukancovu chut :)
safran
fajin je krásne kúzlo nechceného? super slovo - toto si zapamätám :-)
svedka
Pravdepodobne :D nejak som si zvykla ho pravidelne vyslovovat
an3da
mmmmm, páči sa mi tento recept, skúsim...miesto kuuričnej môže byť špaldová múka?
svedka
@an3da dakujem :) urcite moze byt,skusala som.Viac mi chuti s kukuricnou,ked ich jedavam samotne,lebo mam rada chut kukurice :) Ale myslim,ze spaldove budu zdravsie :)
svedka
@pusta je to ,,rodinny,, recept :) Tvoj je krasny,ale niekedy je tento typ na mna prilis tvrdy alebo hutny-ked kupim v obchode.Oni to jedia oblozene ako krali a mne zas vsetko z neho pada :)
Mame,aj viac receptov,len nemam napecene :) Ja mam rada aj z arasidov,potom razne-cokoladove,cisto biele,len kukuricne,skoricove...ake si len zmyslis :)
pusta
milá@svedka , to je super :-) poprosím pekne, keby si časom postupne popridávala i dalšie druhy knäcekebrotu, zbožňujem ho :-)
dakujem za pochvalu, ten môj receptík mám z Medzinárodnej kuchárky.
švédsku kuchyňu dosť málo poznám, tak asi huby, dobrá hustá smotana, lesné ovocie, nákypy, losos a iné ryby, sobie mäso - asi aj u vás vzácna a nie lacná delikatesa...potešila by ma, keby si pridala viac .
receptov:-)
vopred dakujem, si veľmi šikovná (y)
svedka
@pusta Tvoje slova sa krasne citaaju a uprimne ma potesili :) Budem sa snazit.Vcera som robila sobi gulas mimochodom :) Neudene sa da kupit kilo za 42e a pol kila udeneho za 63e v prepocte,ale znami chodia lovit :) Uz pomaly dopisujem clanok o svedskej kuchyni,len stale mi chybaju fotky na doplnenie,potom sa mozes docitat viac,ak by Ta zaujimalo :)
pusta
milá@svedka , tak to je pekne drahé, drahšie ako 1 kg vykŕmenej husacej pečene na svetovom trhu, ev. hľuzovky, ale musí to byť úžasná delikatessa :-)
počula som, že sú rodiny, ktoré vlastnia stáda sobov a je rovnako neslušné sa ich pýtať na počet sobov v stádach ako je neslušné sa pýtať na výšku konta v banke - to sa nehovorí.
veľmi ti držím všetky palce na tvoj článok, už sa naň teším a veľmi rada a so záujmom si ho prečítam :-)
svedka
inak pecen s hluzovkami tu jedia vo velkom a vobec to nie je drahe :) Veru na severe su take rodinky a veru pristup,aky opisujes,je tu normalny :) Ked im sob ochorie,hadzu ich pod kolajnice-nezartujem :) Dakujem krasne.
pusta
milá@svedka , v detstve a v mladosti som bola skoro až prejdená husacej pečene a dobrôt z nej, bola pravidelne raz týždenne na na našom stole.
vieš, myslím, že je to otázka taktu a zdvorilosti, na také sa nepýtať :-)
nuž hľuzovky som ešte neochutnala, ale možno aj to bude.
cenové relácie treba vždy vyhodnotiť v tej-ktorej krajine s priemerným zárobkom tam, ako aj možnosťami dostupnosti daných surovín, v porovnaní s pomermi u nás je to drahé bez zbytočného vyplakávania.
dakujem za cenné informácie, zase viem o niečo viac.
pusta
@marianne , nechcem si vymýšľať zbytočne, ja som zháňala kukuričnú múku, zavolala som do tesca a povedali mi po konzultácii s odborníkom, že polenta je vlastne kukuričná múka. skúsila som ju použiť v receptoch s kukuričnou múkou, kde nie je vonkoncom ani len nebola zmienka o možnosti "polenta" a vyšlo to :-)
počkajme si však obe na @svedka.
kukulienka71
Musím vyskúšať,láka ma tá chrumkavosť,ktorú sľubuješ;-) práve minule som kúpila kukuričnú múku hrubšieho zrna a druhú zas jemnejšie mletú. A tiež sa teším na čítanie od teba,pekné sviatky prajem!
svedka
@marianne spaldova?alebo nieco blizsie ku kukuricnej chuti?ja pouzivam rada raznu :) bielou by som nenahradzala,a ked mozes.Ak mas moznost,skus zemiakovu :)) Baby,ja mam najradsej u kukuricnu,ved jej tam tak vela nejde,to Vam nechuti,ci je problem zohnat? Co sa tyka polenty,je to ,,kukuricna kasa,, takze si myslim,ze by sa to alo aj tak.Dobry napad @pusta :) @Kuku vdaka Ti,ja vzdy pouzivam tu jemne :) Krasne sviatky
svedka
*prepacte,nejak mi vynechavaju pismenka :)
nephilim
Že brat alias malá hnusoba (193 cm) pozdravuje. Zožral mi polovicu.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia