Ázijský šalát so zeleninovými špagetami

Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 27. mája 2014
Ázijský šalát so zeleninovými špagetami
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
500 g
100 g
150 g
100 g
5 g




Postup

  1. 1

    Cuketu a mrkvu umyjeme, očistíme a nastrúhame škrabkou na zeleninu na jemné „špagety“. Potom ich krátko blanšírujeme v horúcej vode.

  2. 2

    Kuracie prsia uvaríme v pare, potom ich vyváľame v čiernom sezame a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Listový šalát so zeleninovými špagetami a nakrájaným kuracím mäsom uložíme na tanier a pokvapkáme sezamovým olejom a sójovou omáčkou.

Diskusia k receptu

tassiedevil
vyzerá to pekne, zdravé, ale nehnevaj sa bratko, tie parené prsia musia chutiť otrasne...a naviac som si všimol, že profíci na Slovensku sotva používajú omáčky, však sa ti to musí spriečiť v hrdle...
pusta
krásny recept, tiež by som nepoužila sójovú omáčku do tohoto.
chutimi
Pekne a lahke. No tiez by som asi uprednostnil pripravu masa inak ako na pare, aj ked je to najzdravsie. Mozno na zaver trochu osmahnut na par kvapkach toho sezamoveho oleja zo zastrekom kvalitnej sojovej omacky. Kazdopadne ukladam :)
dvorka
Mäso upravené v pare je veľmi chutné. Netreba ani soľ ani žiadne korenie. Je to presne ako so zeleninou. Vynikne chuť mäsa a je šťavnaté. Treba len vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia