Šalát z červenej kapusty
Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 26. januára 2022
piatková príloha denníka Pravda, 26. januára 2022

Foto: Shutterstock.com
14 minút
príprava
príprava
Suroviny
1/2 ks stredne veľká |
|
120 g (ideálne červená) |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
1 PL |
|
hrsť |
|
Zálievka: | |
4 PL |
|
1 PL (alebo podľa chuti) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hlávkovú kapustu nakrájame na tenké pásiky, kyslú kapustu necháme na sitku odkvapkať.
- 2
Jablko nakrájame na tenké plátky, cibuľu nadrobno, orechy na menšie kúsky, nasekáme petržlenovú vňať a všetko zmiešame s hlávkovou a kyslou kapustou.
- 3
Zálievku urobíme zmiešaním olivového oleja a vínneho octu, ochutíme soľou a korením, zmiešame so šalátom.
Tiež kapustový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu