Recepty, kde je olej
Rezne s prekvapením
• bravčové pliecko• 1 – 2 rezne na osobu• paprika• šampiňóny• strúhaný syr• 2 kyslé smotany•...
Kuracie mäso s Nivou a cestovinou
Kuracie prsia nakrájame na pásiky, a sprudka orestujeme v horúcom oleji do mäkka a biela...
Kuracie prsia - Čína po našom
Kuracie prsia nakrájame na tenké lupienky, pridáme sójovú omáčku, osolíme necháme odstáť 5. minút...
Picadillo
Tento recept som si priviezol z Mexika... je pomerne rýchly a chutný, dufam že...
Margot kocky
Čokoládu postrúhame a zo všetkého urobime masu, upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu, ...
Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...
Záhorák
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.
Ovocný hrnčekový koláč
Všetky suroviny rozmiešame na cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Huby dusené s vínovou omáčkou
Plátky uvarených húb necháme odkvapkať a vložíme ich do rozpáleného oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu s trochou...
Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...
Pizza rožteky
Ak máte radi pizzu, skúste si pripraviť aj takéto pizza rožteky. Pochutíte si.
Rizoto s baklažánom
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky...
Vianočná repová polievka
Po prvý krát som sa stretla s touto polievkou až u mojich svokrovcov.
Zapečené kuracie mäso
Dobré kuracie mäsko, tentokrát pripravené opäť iným spôsobom. Tak teda dobrú chuť.
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Sezamové rezance s arašidmi
Oleje, omáčky, maslo a šťavu spolu vyšľaháme v miske. Bude z toho dresing.
Losos so špenátovou omáčkou a cestovinami
Kvalitné jedlo pre tých, ktorým chutí táto neprekonateľná ryba.
Rezne s prekvapením
• bravčové pliecko• 1 – 2 rezne na osobu• paprika• šampiňóny• strúhaný syr• 2 kyslé smotany•...
Kuracie mäso s Nivou a cestovinou
Kuracie prsia nakrájame na pásiky, a sprudka orestujeme v horúcom oleji do mäkka a biela...
Kuracie prsia - Čína po našom
Kuracie prsia nakrájame na tenké lupienky, pridáme sójovú omáčku, osolíme necháme odstáť 5. minút...
Picadillo
Tento recept som si priviezol z Mexika... je pomerne rýchly a chutný, dufam že...
Margot kocky
Čokoládu postrúhame a zo všetkého urobime masu, upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu, ...
Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...
Záhorák
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.
Ovocný hrnčekový koláč
Všetky suroviny rozmiešame na cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Huby dusené s vínovou omáčkou
Plátky uvarených húb necháme odkvapkať a vložíme ich do rozpáleného oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu s trochou...
Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...
Pizza rožteky
Ak máte radi pizzu, skúste si pripraviť aj takéto pizza rožteky. Pochutíte si.
Rizoto s baklažánom
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky...
Vianočná repová polievka
Po prvý krát som sa stretla s touto polievkou až u mojich svokrovcov.
Zapečené kuracie mäso
Dobré kuracie mäsko, tentokrát pripravené opäť iným spôsobom. Tak teda dobrú chuť.
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Sezamové rezance s arašidmi
Oleje, omáčky, maslo a šťavu spolu vyšľaháme v miske. Bude z toho dresing.
Losos so špenátovou omáčkou a cestovinami
Kvalitné jedlo pre tých, ktorým chutí táto neprekonateľná ryba.