Segedínsky guľáš menejcholesterolový :-)

psuchan - fotkapsuchan, 29. marca 2010

keďže som ho včera robil a dnes som si našiel v mailovej schránke,že včera pribudol klasický segedín, pridávam aj ja verziu pre ľudí, ktorí majú problém s cholesterolom,príp. aj s cukrom a pre rodičov deciek, ktoré uznávajú väčšinou iba hydinu :-)

4
porcie
45 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
1-2 ks
1 PL
1 KL
podľa chuti
1 KL
750 g
200 g
100 g
1 PL
3 PL
2 strúčiky
4 dl
2 PL
1 KL/tableta

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme mletú červenú papriku,morčacie alebo kuracie stehno pokrájané na kocky, mletú rascu, čilli,vegetu a podusíme cca 10 minút, mäsko pustí šťavu ...

  2. 2

    pridáme sójové kocky a cesnak pokrájaný na plátky a ďalej dusíme,až kým mäso nezmäkne (u kuracieho stehna to trvá kratšie ...),podľa potreby podlejeme vodou, pridáme kyslú kapustu a podusíme ešte cca 10 minút ...

  3. 3

    zasypeme múkou, dôkladne rozmiešame, zalejeme mliekom, pridáme kyslú smotanu a necháme prevrieť, pridáme majoránku a dochutíme cukrom a soľou a necháme aspoň polhodinku odstáť,aby chute do seba prenikli :-) ... podávame s knedlíkom, poprípade pre váhu si udržiavacích jedincov je výborná varianta s varenými zemiakmi. POZN. Dnes sa teším naň veľmi teším,keďže deň postál v chladničke, určite bude ešte lepší ...

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Ja robím z vykostených, kože zbavených stehien kuracích, ktoré bežne dostať, síce nedávam už sójové mäso a je chutný. Vôbec sa netrápim, že nemám bravčové na segedín, vyskúšajte je to výborné. Ja dávam ale šľah.smotanu. Kuracie prsia sú myslím až príliš suché.
roky do zadu som ho robievala len z morčaciny rodičia zasobovali domácim masom, bolo ho vela, ale robila som ho na sposom klasiky, čiže so šlahačkou
Keďže túto variantu som ešte nerobila,skúsim to ale ak to má byť diabetické,ten cukor by tam nemal byť.Dala by som tek. sladidlo a cesnak do segediňáku nedávam.Ani v originále sa nedáva.Inak fajn.
my robíme už dlhší čas z morčacieho horného stehna , bez sojových kociek ,a je to fajn.Inak toto mäsko z horného stehna nahradí v receptoch bravčovinu i hovädzinu , obsahuje menej cholesterolu a tuku , takže je zdravšie.Okrem toho sa aj pomerne rýchle pripraví
vyzerá to dobre nikdy ma nenapadlo požiť na segedín iné maso ako bravčové,dobrý nápad vyskúšam,len už nemám kapustu skúsim kupovanú
potvrdzujem , že segedín z morčacieho mäsa je výborný, robievam ho už viac rokov., kuracinu som ešte neskúsila., pre zmenu som skúšala aj zmes morčacieho a sójových kociek, ale to nebolo ono,
tie kocky boli pre nás dôchodcov trochu tvrdé a ťažko žuvateľné oproti mäsku neporovnateľné.

Pridaj komentár k receptu: