Segedínsky guľáš menejcholesterolový :-)

psuchan - fotkapsuchan, 29. marca 2010

keďže som ho včera robil a dnes som si našiel v mailovej schránke,že včera pribudol klasický segedín, pridávam aj ja verziu pre ľudí, ktorí majú problém s cholesterolom,príp. aj s cukrom a pre rodičov deciek, ktoré uznávajú väčšinou iba hydinu :-)

4
porcie
45 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
1-2 ks
1 PL
1 KL
podľa chuti
1 KL
750 g
200 g
100 g
1 PL
3 PL
2 strúčiky
4 dl
2 PL
1 KL/tableta

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme mletú červenú papriku,morčacie alebo kuracie stehno pokrájané na kocky, mletú rascu, čilli,vegetu a podusíme cca 10 minút, mäsko pustí šťavu ...

  2. 2

    pridáme sójové kocky a cesnak pokrájaný na plátky a ďalej dusíme,až kým mäso nezmäkne (u kuracieho stehna to trvá kratšie ...),podľa potreby podlejeme vodou, pridáme kyslú kapustu a podusíme ešte cca 10 minút ...

  3. 3

    zasypeme múkou, dôkladne rozmiešame, zalejeme mliekom, pridáme kyslú smotanu a necháme prevrieť, pridáme majoránku a dochutíme cukrom a soľou a necháme aspoň polhodinku odstáť,aby chute do seba prenikli :-) ... podávame s knedlíkom, poprípade pre váhu si udržiavacích jedincov je výborná varianta s varenými zemiakmi. POZN. Dnes sa teším naň veľmi teším,keďže deň postál v chladničke, určite bude ešte lepší ...

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@psuchan z morčacieho stehna robievam segedín už dlhé roky a väčšiu dobrotu som nejedla. Je to móóóc dobré.
Iste to bude výborné.Robila som z kuracích pŕs,ale až veľmi diétne,takže vyskúšam tento recept :-))