keďže som ho včera robil a dnes som si našiel v mailovej schránke,že včera pribudol klasický segedín, pridávam aj ja verziu pre ľudí, ktorí Zobraziť celý popiskeďže som ho včera robil a dnes som si našiel v mailovej schránke,že včera pribudol klasický segedín, pridávam aj ja verziu pre ľudí, ktorí majú problém s cholesterolom,príp. aj s cukrom a pre rodičov deciek, ktoré uznávajú väčšinou iba hydinu :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1-2 ks |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
750 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
2 strúčiky |
|
4 dl |
|
2 PL |
|
1 KL/tableta |
|
Postup
-
1
na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme mletú červenú papriku,morčacie alebo kuracie stehno pokrájané na kocky, mletú rascu, čilli,vegetu a podusíme cca 10 minút, mäsko pustí šťavu ...
- 2
pridáme sójové kocky a cesnak pokrájaný na plátky a ďalej dusíme,až kým mäso nezmäkne (u kuracieho stehna to trvá kratšie ...),podľa potreby podlejeme vodou, pridáme kyslú kapustu a podusíme ešte cca 10 minút ...
- 3
zasypeme múkou, dôkladne rozmiešame, zalejeme mliekom, pridáme kyslú smotanu a necháme prevrieť, pridáme majoránku a dochutíme cukrom a soľou a necháme aspoň polhodinku odstáť,aby chute do seba prenikli :-) ... podávame s knedlíkom, poprípade pre váhu si udržiavacích jedincov je výborná varianta s varenými zemiakmi. POZN. Dnes sa teším naň veľmi teším,keďže deň postál v chladničke, určite bude ešte lepší ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tie kocky boli pre nás dôchodcov trochu tvrdé a ťažko žuvateľné oproti mäsku neporovnateľné.