Klasika s netradičnou prílohou. Alebo ako skombinovať hrach a rožky.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
|
|
500 g |
|
2 strúčky |
|
2 ks |
|
10 ks |
|
2 ks |
|
|
|
3 ks |
|
|
|
3 dcl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Údené mäso uvaríme s dvomi nadrobno nakrájanými cesnakmi domäkka. Necháme v tej istej vode vychladnúť.
- 2
Hrach s dvoma ošúpanými zemiakmi uvaríme bez soli domäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, zalejeme vodou z údeného mäsa (aj s cesnakom), zahustíme zátrepkou z vody a múky a nakoniec, keď už sme všetko vypli, prisypeme v ruke podrvený majorán.
- 3
Rožky nakrájame na kocky. Cibuľku nadrobno si medzitým opečieme na oleji a pridáme k rožkom. Zalejeme mliekom, osolíme, pridáme kurkumu, vňať, vajcia, za hrsť vločiek a vymiesime na hustejšie cesto. Ak je riedke, prisypeme strúhanku. Rukou formujeme väčšie guľky, alebo hrudky a kladieme na vymastený plech. Podlejeme trochou vody a pomaly pečieme. Najskôr som to piekla prykrité, potom odokryté a cca po každých 20 minutách som špajdlou skúšala, či sa už cesto nelepí.
- 4
Jednu hrudku nakrájame na malé knedličky, rozložíme na tanier, priložíme riadnu porciu kaše, obložíme tenkými plátkami mäsa a vrch ešte posypeme opraženou cibuľkou. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu