Veľkonočná kaša s hrudkou

jody - fotkajody, 3. apríla 2010
Veľkonočná kaša s hrudkou
Foto: jody

Klasika s netradičnou prílohou. Alebo ako skombinovať hrach a rožky.

4 - 6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 strúčky
2 ks
10 ks
2 ks
3 ks
3 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údené mäso uvaríme s dvomi nadrobno nakrájanými cesnakmi domäkka. Necháme v tej istej vode vychladnúť.

  2. 2

    Hrach s dvoma ošúpanými zemiakmi uvaríme bez soli domäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, zalejeme vodou z údeného mäsa (aj s cesnakom), zahustíme zátrepkou z vody a múky a nakoniec, keď už sme všetko vypli, prisypeme v ruke podrvený majorán.

  3. 3

    Rožky nakrájame na kocky. Cibuľku nadrobno si medzitým opečieme na oleji a pridáme k rožkom. Zalejeme mliekom, osolíme, pridáme kurkumu, vňať, vajcia, za hrsť vločiek a vymiesime na hustejšie cesto. Ak je riedke, prisypeme strúhanku. Rukou formujeme väčšie guľky, alebo hrudky a kladieme na vymastený plech. Podlejeme trochou vody a pomaly pečieme. Najskôr som to piekla prykrité, potom odokryté a cca po každých 20 minutách som špajdlou skúšala, či sa už cesto nelepí.

  4. 4

    Jednu hrudku nakrájame na malé knedličky, rozložíme na tanier, priložíme riadnu porciu kaše, obložíme tenkými plátkami mäsa a vrch ešte posypeme opraženou cibuľkou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jody ja som už akási presladená, nepozveš ma na večeru? Donesiem pár koláčov :-)))
tie knedlíky sú krásne,rada by som našla,alebo keby my niekto dal recept na veľkonočnú babu.Viem ,že tam ide klobáska,ale či tam nejdú aj osmažené rožky,to práve by som chcela vedieť...