Jahňacie rebierko pečené v celku

Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 30. marca 2010 14:22
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacie rebierko pečené v celkuFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a celý kus opražíme zo všetkých strán na oleji. Potom ho osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podlejeme vývarom a pečieme prikryté v rúre na miernom ohni. Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou.

  2. 2

    Cesnak rozotretý v soli, nadrobno nakrájanú štipľavú papričku a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať opražíme na zvyšku oleja. Zalejeme šťavou z pečeného mäsa a krátko podusíme. Takto pripravenou šťavou polejeme mäso a odkryté dopečieme. Počas dopekania ho často potierame šťavou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist