Jahňacie rebierko pečené v celku

Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 30. marca 2010
Jahňacie rebierko pečené v celku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800 g
2 strúčiky
50 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a celý kus opražíme zo všetkých strán na oleji. Potom ho osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podlejeme vývarom a pečieme prikryté v rúre na miernom ohni. Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou.

  2. 2

    Cesnak rozotretý v soli, nadrobno nakrájanú štipľavú papričku a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať opražíme na zvyšku oleja. Zalejeme šťavou z pečeného mäsa a krátko podusíme. Takto pripravenou šťavou polejeme mäso a odkryté dopečieme. Počas dopekania ho často potierame šťavou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Tak v Patinciach sa varí eňo-ňuňo :), a pán šéfkuchár je profík! Mali sme tú česť si tam pár dní pochutnávať na ich skvelej kuchyni.

Pridaj komentár k receptu: