Jahňacie rebierko pečené v celku
Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 30. marca 2010
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 30. marca 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a celý kus opražíme zo všetkých strán na oleji. Potom ho osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podlejeme vývarom a pečieme prikryté v rúre na miernom ohni. Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou.
- 2
Cesnak rozotretý v soli, nadrobno nakrájanú štipľavú papričku a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať opražíme na zvyšku oleja. Zalejeme šťavou z pečeného mäsa a krátko podusíme. Takto pripravenou šťavou polejeme mäso a odkryté dopečieme. Počas dopekania ho často potierame šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu