Tento koláčik je u nás veľmi obľúbený. Cesto je po upečení ako vata.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 900 g |
|
| 90 g |
|
| 1 ks |
|
| 5 PL |
|
| 3 ks |
|
| 4,5 dcl |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 4 PL |
|
| 2 ks |
|
| Na potretie závinu: | |
| 3 ks |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme plnku. Necháme rozpustiť Heru a ešte do teplej vmiešame kakao, cukor a vanilínový cukor. Poriadne vymiešame a necháme vychladnúť za občasného miešania.

- 2
Pripravíme si kvások. Rozdrobíme kocku droždia, pridáme polovicu cukru a polovicu vlažného mlieka. Zamiešame, aby sa droždie rozpustilo a prikryjeme, aby podkyslo.

- 3
Pripravíme si ostatné suroviny na cesto a postupne miesime. Na koniec pridáme sneh z bielkov, zľahka ho zamiešame do cesta a necháme cesto kysnúť 20 minút.

- 4
Keď cesto nakyslo, vyberieme ho z nádoby a rozdelíme na šesť rovnakých častí.

- 5
Jednotlivé kusy cesta rozvaľkáme a rovnomerne potrieme plnkou.

- 6
Zrolujeme a dva kusy spolu spletáme. Zo šiestich kusov nám vzniknú tri vrkoče.

- 7
Pripravené tri vrkoče uložíme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme dve hodinky podkysnúť. Podkysnuté vrkoče natrieme tromi žĺtkami.

- 8
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 - 30 minút.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









to sa nedá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@veronika8-by ť na vareche a držať dietu to skutočne nejde.Museli by sme všetci variť iba zdravé jedlá.Ja sa veľmi snažím,ale márna snaha.Naposledy som pozerala MUDr.Igora Bukovského a ten ma celkom potešil,keď povedal,že "v seniorskom veku" už by sa nemali držať žiadne diety,ale snažiť sa zdravo žiť.Dopriať si všetko len s mierou.Tak sa snažím udržať mieru,ale bohužial často márne!!!!
0,5 l mlieka, 2balíčky čok. pudingu, 250g cukru -uvarím puding a do teplého primiešam jeden palmarin a 4 PL kakaa. Tiež praskne ale plnka nevytečie.