Foto: bozulka
Túto polievku máme veľmi radi a preto sa častejšie objavuje na našom stole.
4
porcie
porcie
10 min minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľu,pridáme hl.múku a opražíme mierne do rúžova.Potom zalejeme studenou vodou/postupne pridávame za stáleho miešania aby neboli hrudky/.Vody pridávam asi 2lt.Keď začne vrieť pridáme koreniny,cukor soľ-opatrne keď chceme pridať bujon.Varíme asi 10 min.potom pridáme pretlak,dobre zamiešame a povaríme asi 15 min,Dochutíme podľa vlastnej chuti.Kto chce môže precediť.Ja to nerobím,nám cibuľka v polievke nevadí. Ako vložka sa môže zavariť ryža alebo ozdobíme strúhaným syrom.
Po uvarení všetko vyberiem, urobím maslovú zásmažku a pridám trochu sladkej smotany na zjemnenie.
Podávam buď so strúhaným syrom alebo s opraženými chlebovými kockami.
Závarky môžu byť -rôzne krútonky/aj tie sa dajú osmažiť na oleji s cesnakom,je to vynikajúce/dokonca už som dala z núdze mexické cesnakové chipsy.alebo chipsy so salsou Jalapeňo.Myslím,že Tebe aj toto bude chutiť.Takže medze sa chutiam nekladú!!!
veď pretlak je dosť hustý keď je poctivý domáci.
@frezia ,závarky do polievok mením podľa toho čo mám po ruke alebo na čo mám chuť-Ryža,syr /rôzne druhy/ aj tým sa chuť polievky mení alebo aj krutonky-tiež rôzne ,.....Tak že je tisíc možností.
Tak a to je ono na toto máme varechu !!!!!!!
Na masle spením cibuľu, ošúpam a nakrájam na kocočky asi kilo domácich rajčín (nie také z marketu teraz v zime), trochu ich podusím na tej cibuľke, zalejem 1/2 litrom vody (nie viac, inak by bola riedka, vodnatá), hodím kocku bujónu, dochutím korením a čili. Podávam posypanú strúhanou nivou.
želám veľa úspechov pri varení.
Varila som z hnedeho cukru presne podla tohto postupu. Dakujem