Veľkonočný baranček

gogogo - bez fotkygogogo, 4. apríla 2010
Veľkonočný baranček
Foto: gogogo
10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

260 g
260 g
4 ks
1 ks
1,5 dcl
1 ks
asi 1 dcl




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom , vanilkovým cukrom do penista pridáme citrónovú kôru , olej , múku , prášok do pečiva , vodu , hrozienka a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do formy , ktorú sme dobre vytreli herou a vysypali strúhankou pečieme v rúre pri 170 C asi 35 až 40 min. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

gogogo
Forma je ešte po manželovej starej mame, skladá sa z dvoch častí, ale cesto nalievam iba do prednej časti, ono vyskočí a forma sa pekne zaplní, takže barančeka vyklopím celého, hneď ho postavím a nechám vychladnúť.
lenka36
Dakujem za velmi vynikajuci recept. Baranceka som robila vcera,bala som sa ako sa mi podari,ale vsetko bolo super. do cesta som pridala este papaju a dala tiez bielu polevu.Chutil vsetkym ,no bol super.
gogogo
výborný nápad s tou bielou čokoládou, som rada, že sa vydaril
douglas
Je opravdu krásny, rcp si opíšem, pretože čo ma zaujalo, že buď forma bola vymazaná výborne, alebo cesto je super a nelámavé, Mám formu po prarodičoch, zloženú z dvoch častí, no občas sa stalo, že baranček tzv. nevybehol až na onú zadnú čast, inokedy zase prekypel... niekedy sa ulomil čumák, alebo uši ... a tvoj má uši v poriadku :). Nebohá maminka u toho hromžila a my sme utekali z kuchyne preč :). Forma je už niekoľko rokov u mňa v garáži, tak možno je čas ju oprášiť... Krásne Veľkonočné sviatky :).
niky386
obdivujem aký je nádherný.. mne by sa tie ušká určite ulomili :O
gogogo
určite nie, ak je forma dobre natretá, ušká sa pekne odlepia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia