Foto: nelajsia
Túto pizzu som vymyslela pre mojich domácich "dospelákov" ktorí sa chcú stravovať podľa princípov delenej stravy, majú pizzu veľmi radi a všetky recepty Zobraziť celý popisTúto pizzu som vymyslela pre mojich domácich "dospelákov" ktorí sa chcú stravovať podľa princípov delenej stravy, majú pizzu veľmi radi a všetky recepty boli nesprávne kombinované..:-)
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
200 g |
|
pol kocky |
|
1 lyžička |
|
1 dcl |
|
3 polievkové lyžice |
|
Obloženie: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
pol buľvy |
|
1/2 ks |
|
3 polievkové lyžice |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
10 lístkov |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme, do pohára dáme droždie, cukor a vlažnú vodu, necháme vykysnúť kvások, pridáme k múke a vymiesime cesto, ktoré poprášime hladkou múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Pripravíme si zeleninovú oblohu, podusíme na troche olivového oleja cibuľu, ktorú sme nakrájali na pásiky, mrkvu a fenikel pokrájame na hranolčeky alebo pásiky a blanšírujeme 2 min. v slanej vode. Papriku a kapustu nakrájame na prúžky, reďkovku na kolieska. Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme, potrieme olivovým olejom, pokladieme zeleninu, posolíme, poukladaáme mozzarellu pokrájanú na kolieska, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, necháme piecť v rúre 15-20 min. Nakoniec okoreníme pizzovým korením a čerstvou nakrájanou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu