Šošovicovo-tuniakový šalát

monzet - bez fotkymonzet, 28. marca 2010
Šošovicovo-tuniakový šalát
Foto: monzet

Chutná a ľahká večera,a hádam jediné jedlo,v ktorom môj syn zje dobrovoľne strukoviny :)

30 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 ks
2 ks
2-3 strúčiky
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Šošovicu uvaríme,scedíme,necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pridáme tuniaka(ak nemáme v paradajkovej omáčke,ja zvyknem nahradiť tuniakom v oleji,a pridám 2-3 lyžičky paprikovej pomazánky). Paradajky,mrkvu,syr,cibuľku nakrájame na kocky a primiešame.

  3. 3

    Všetko ochutíme soľou,korením,cesnakom,zakvapneme olivovým olejom,premiešame,dáme vychladiť a podávame.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka, šalátov nie je nikdy dosť. Určite vyskúšam!
michsamant
Tuniaka som nikdy nejedla, videla som ho aj v paradajkovej omacke v konzerve v obchode,ale vzdy siahnem po sardinkach...mohli by ste mi priblizit chut tuniaka? Je to ako sardinky?
monzet
Ďakujem.Vyskúšajte,verím,že vám zachutí tiež.
Mischamant,priznám sa,že rozdiel opísať neviem,viem len,že nám sardinky nechutia.Tuniaka používam aj na rybaciu pomazánku,príp.ešte makrelu...Skús raz aj ty miesto sardiniek tuniaka,a myslím,že neobanuješ...:-)
bozulka
@michsamant ,sardinky sú ryby v každom ohľade,ale tuniak -to je delikatesa,ktorá chutná jednoducho fantasticky.Najlepší je ovšem čerstvý.Konzerva je voňavá a mäsko je ,ťažko to popísať ,možno medzi kuracím a bravčovým v konzerve.Niečo také.Neboj ,kľudne vyskúšaj.Určite si oblúbiš.
isar
Ryby, aj ked sú veľmi zdravé, nemám rada. Smrdia. Ale tuniak je niečo iné - je to vôbec ryba? je, to viem, ale aj tak. Robievam rôzne šaláty s tuniakom, najmä cestovinové so zeleninou.
vodnicka
tak @michsamant to je teda uloha popisat chut tuniaka :))) to si davam ako ulohu na tento den :D ale v jednom dokumente ceski komici popisovali chut niecoho takto..je to nieco medzi melonom a mrkvou :D to ma ako prve napadlo..ale to nepomoze..:)) iba skusit..
receptik si ukladam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia