Foto: brituska
Obľúbené jedlo v našej rodine, ktoré pripravuje rád môj manžel...
porcií
príprava
Suroviny
1500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
podľa chute |
|
štipka |
|
1 káv.lyžička |
|
podľa chute |
|
1 kocka |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané morské ryby (žralok, tuniak, losos, pangasius, treska) podľa toho, čo je pre vás dostupné a najlepšie je vyfiletované, bez kostí. Po rýchlom opečení rýb pridáme koreniny, soľ, na tenké rezančeky nakrájanú čerstvú karotku a cuketku a spolu opečieme. Podlejeme rybím vývarom (bujón) asi 0,5 l a krátko podusíme.
- 2
Asi po 5 min. odokryjeme, pridáme smotanu, nasekanú chilli papričku, šťavu z limetky a ešte 5 min. povaríme odokryté. Omáčku necháme prevariť a odpariť, čím sa sama zahustí. Nakoniec pridáme nasekané lístky čerstvého koriandru a podávame. Dobrú chuť.
- 3
Vhodné je túto pochúťku podávať s čerstvým pečivom podľa vašej chute.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyskusame, super,
ako som pisal podobne recepty ked manzel da kokosove mlieko namiesto smotany a trocha cerstveho zazvoru hned sa to zmeni na Thajsku laksu , tak funguje globalizacia...