Rybacia pochúťka

brituska - bez fotkybrituska, 6. apríla 2010
Rybacia pochúťka
Foto: brituska

Obľúbené jedlo v našej rodine, ktoré pripravuje rád môj manžel...

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

1500 g
1  ks
1  ks
1  ks
1  ks
1  ks
2  lyžice
 podľa chute
 štipka
1  káv.lyžička
 podľa chute
1  kocka
200  ml




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané morské ryby (žralok, tuniak, losos, pangasius, treska) podľa toho, čo je pre vás dostupné a najlepšie je vyfiletované, bez kostí. Po rýchlom opečení rýb pridáme koreniny, soľ, na tenké rezančeky nakrájanú čerstvú karotku a cuketku a spolu opečieme. Podlejeme rybím vývarom (bujón) asi 0,5 l a krátko podusíme.

  2. 2

    Asi po 5 min. odokryjeme, pridáme smotanu, nasekanú chilli papričku, šťavu z limetky a ešte 5 min. povaríme odokryté. Omáčku necháme prevariť a odpariť, čím sa sama zahustí. Nakoniec pridáme nasekané lístky čerstvého koriandru a podávame. Dobrú chuť.

  3. 3

    Vhodné je túto pochúťku podávať s čerstvým pečivom podľa vašej chute.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka ja ryby zbožňujem a rada vyskúšam.
2010
brituska,
Vyskusame, super,
ako som pisal podobne recepty ked manzel da kokosove mlieko namiesto smotany a trocha cerstveho zazvoru hned sa to zmeni na Thajsku laksu , tak funguje globalizacia...
jurkojanosik
Uff, tak toto sa mi trocha podobá na fantastickú thajskú "polievku" Tom Yam, ale bolo by tam ešte treba pridať citronovú trávu, gafírové listy, galangan, zázvor, rybaciu a ústricovú omáčku......+++ veľa daľších ingrediencii, ktoré som si doniesol z Thajska..Ale kedže je tam čili, tak to musi byť znamenité. Lebo já čili milujem a už ho asi začnem dávať aj do zmrzliny. No napriek tomu to skúsim urobiť,porovnám a výsledok napíšem.
chorvatka
A nerozvaria sa vam tie platky ryby ? Ja obycajne davam pozor uz po 5 minutach aby z toho nebola kasa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia