Recepty, kde je ocot
Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe
Viedenské knedle: Rožky pokrájame na malé kocky, pridáme vajcia, olej, múku, mlieko, ...
Pečená kačica s červenou kapustou
Kačicu dôkladne umyjeme, zbavíme zvyškov peria a dôkladne nasolíme. Necháme v chlade niekoľko hodín ...
Farebný kapustový šalát
Najprv si nakrájame cibuľu, kapustu, podľa chuti osolíme, zamiešame, pokvapkáme olejom a necháme...
Kapustový šalát s pórom
Kapustu pokrájame na jemné rezance, pridáme pokrájanú cibuľu a najemno pokrájaný pór.
Šalát s hroznom
Jemne nakrájanú kapustu posolíme, okoreníme, zalejeme octom a olejom a podusíme.
Pravá nefalšovaná ťahaná štrúdľa od babičky
Určite každý z nás pozná ťahanú štrúdťu, lenže nie každý recept na ňu je ten pravý a...
Lacný kapustový prívarok
Z umytej kapusty vyrežeme hlúbovitú časť, kapustu pokrájame a vložíme do hrnca s trochou vody...
Kapustový prívarok s paradajkami
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na rezance. Na masti dozlata opražíme nadrobno nasekanú cibuľu
a pridáme...
Šašlik (Шашлык)
Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na...
Kapustová polievka so šošovicou
Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a zápražku pripravenú z rastlinného...
Pečený diviak s čerešňovou omáčkou
Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...
Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...
Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...
Námornícky guláš
Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...
Kyseľ s dubáčikmi a sušenými slivkami
Očistené zemiaky pokrájame na kolieska a uvaríme v slanej vode s bobkovým listom.
Zemiakový šalát na kyslo
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Očistíme, necháme vychladnúť a nakrájame na asi 4–5 cm...
Jednoduchý zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Po vychladnutí pokrájame
na...
Indický kečup
Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...
Ajvar
Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu...
Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...
Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....
Zaváraný bulharský šalát
Najprv si uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Medzitým umytú a očistenú zeleninu pokrájame – papriku,...
Zimná čalamáda
Kapustu, papriku a cibuľu pokrájame, pomiešame s olejom, s nakladačom, octom a cukrom....
Paprikovo–rajčinová nátierka
Rajčiny uvaríme a pretlačíme cez sito. Umytú papriku pomelieme s ostatnými prísadami a zamiešame do
rajčinového...
Vitamínový šalát
Kapustu a cibuľu nakrájame nadrobno. Cviklu uvaríme a nastrúhame nahrubo.
Kalerábový prívarok
Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú...
Lahodný koláč s paradajkami
Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...
Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....
Čalamáda z červenej cvikly
Zmes rozmiešame a zalejeme nálevom z octu, vody, cukru, soli a rasce. Plníme...
Čakankový šalát s ovčím syrom
Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.
Mexický závitok z rybieho filé
Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu...
Bylinkový zemiakový šalát
Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.
Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe
Viedenské knedle: Rožky pokrájame na malé kocky, pridáme vajcia, olej, múku, mlieko, ...
Pečená kačica s červenou kapustou
Kačicu dôkladne umyjeme, zbavíme zvyškov peria a dôkladne nasolíme. Necháme v chlade niekoľko hodín ...
Farebný kapustový šalát
Najprv si nakrájame cibuľu, kapustu, podľa chuti osolíme, zamiešame, pokvapkáme olejom a necháme...
Kapustový šalát s pórom
Kapustu pokrájame na jemné rezance, pridáme pokrájanú cibuľu a najemno pokrájaný pór.
Šalát s hroznom
Jemne nakrájanú kapustu posolíme, okoreníme, zalejeme octom a olejom a podusíme.
Pravá nefalšovaná ťahaná štrúdľa od babičky
Určite každý z nás pozná ťahanú štrúdťu, lenže nie každý recept na ňu je ten pravý a...
Lacný kapustový prívarok
Z umytej kapusty vyrežeme hlúbovitú časť, kapustu pokrájame a vložíme do hrnca s trochou vody...
Kapustový prívarok s paradajkami
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na rezance. Na masti dozlata opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a pridáme...
Šašlik (Шашлык)
Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na...
Kapustová polievka so šošovicou
Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a zápražku pripravenú z rastlinného...
Pečený diviak s čerešňovou omáčkou
Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...
Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...
Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...
Námornícky guláš
Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...
Kyseľ s dubáčikmi a sušenými slivkami
Očistené zemiaky pokrájame na kolieska a uvaríme v slanej vode s bobkovým listom.
Zemiakový šalát na kyslo
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Očistíme, necháme vychladnúť a nakrájame na asi 4–5 cm...
Jednoduchý zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Po vychladnutí pokrájame na...
Indický kečup
Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...
Ajvar
Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu...
Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...
Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....
Zaváraný bulharský šalát
Najprv si uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Medzitým umytú a očistenú zeleninu pokrájame – papriku,...
Zimná čalamáda
Kapustu, papriku a cibuľu pokrájame, pomiešame s olejom, s nakladačom, octom a cukrom....
Paprikovo–rajčinová nátierka
Rajčiny uvaríme a pretlačíme cez sito. Umytú papriku pomelieme s ostatnými prísadami a zamiešame do rajčinového...
Vitamínový šalát
Kapustu a cibuľu nakrájame nadrobno. Cviklu uvaríme a nastrúhame nahrubo.
Kalerábový prívarok
Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú...
Lahodný koláč s paradajkami
Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...
Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....
Čalamáda z červenej cvikly
Zmes rozmiešame a zalejeme nálevom z octu, vody, cukru, soli a rasce. Plníme...
Čakankový šalát s ovčím syrom
Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.
Mexický závitok z rybieho filé
Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu...
Bylinkový zemiakový šalát
Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.