Holandská omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010

Suroviny

4 ks
2 nožičky
1 kocka
1 PL
 štipka
 štipka
3 ks
8 zrniek
 trocha
3 PL
1 PL
 trocha
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme zápražku. Olúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme 1 l vody, pridáme bujón, ocot, všetko korenie a dáme variť. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme na kolieska pokrájaný párok a varíme do zmäknutia zemiakov.

  2. 2

    Potom vytiahneme bobkové listy a nové korenie, pridáme zápražku a asi minútu povaríme. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju trochou mlieka.

  3. 3

    Dochutíme kyslou smotanou, prípadne citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Nakoniec pridáme PL masla. Podávame s pečivom.

Diskusia k receptu

Vymazať
babidka
????
mozno by bolo vhodne zmenit nazov ? lebo neskuseneho kuchara to moze pomylit a mohol by to zamenit za klasicku holandsku omacku :-)
1x ababa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia