Postup
-
1
Na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme zápražku. Olúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme 1 l vody, pridáme bujón, ocot, všetko korenie a dáme variť. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme na kolieska pokrájaný párok a varíme do zmäknutia zemiakov.
- 2
Potom vytiahneme bobkové listy a nové korenie, pridáme zápražku a asi minútu povaríme. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju trochou mlieka.
- 3
Dochutíme kyslou smotanou, prípadne citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Nakoniec pridáme PL masla. Podávame s pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mozno by bolo vhodne zmenit nazov ? lebo neskuseneho kuchara to moze pomylit a mohol by to zamenit za klasicku holandsku omacku :-)