Hubová omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
4 PL
2 PL
0,5 l




Postup

  1. 1

    Očistené huby nakrájané na plátky osmažíme na rozpálenom oleji a pridáme soľ a mletú rascu. Podlejeme trochou vody a dusíme. Keď sa vyparí všetka voda, zalejeme huby smotanou, v ktorej najskôr dôkladne rozmiešame 2 PL múky.

  2. 2

    Za stáleho miešania varíme pri nižšej teplote a dochutíme soľou, octom alebo citrónovou šťavou a štipkou korenia.

  3. 3

    Podávame s plátkom mäsa a žemľovou knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia