Chlebík s extra chrumkavou korkou

egreska - fotkaegreska, 11. januára 2010
Chlebík s extra chrumkavou korkou
Foto: egreska

Je to americký chlebik bez miesenia, veľmi jednoduchý a chutný..

Suroviny

l
3 pohare
1/2
1 1/2 čl
3/4 pohara
1/4 pohara
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    .S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.

  2. 2

    Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut. Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom. Ja som piekla v hlinenom pekači. Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,(opatrne ,aby ste sa nepopalili!!) zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu.

Diskusia k receptu

braxi
Prečo mám dať mriežku najnižšie? nepripečie sa mi to zo spodu? chlebík ničím nepotriem? veľa otázok...však
egreska
Neboj sa, nepripečie sa ti ,ja som ho mala zo spodu svetly..a chlieb sa ničím nepotiera,pred pečením sa popraši štipkou hl.muky,vtedy získa taky " rustikalny" vzhlad.Taky mame my radi..
taubi49
prečo je to chlebík bez miesenia keď sa miesi 10- 15 minút
egreska
chi chi..pretože obyčajny chlieb treba miesit do bezvedomia aby bol dobrý...a tu stačí aby sa ingrediencie len spojili..
gabusa
musí sa použiť len hladká múka? a môžem do cesta hodiť aj ľanové alebo tekvicové semená ? ale určite ho vyskúšam aj v tejto základnej podobe..
egreska
Ja som dala aj 1/2 pohara celozrnnej muky( ale zevraj najlepši je z kvalitnej hladkej chlebovej muky) a samozrejme semiačka si mozeš pridat ake chceš,ja tiez davam lanove a sezam.
honestka
@Gabusa : hladka muka asi preto, ze USA ani v Canade nemame inu (ako grisovu muku) snad specialku bielu na chlieb ale potom iba celozrnne a tie treba nechat kysnut pomaly 2x tolko ako bielu muku
ale aj tak som este tu "dobry" chlebik nejedla, su iba vysoko nafukane a dobre tak na toast a hoci chlieb tu peciem velmi casto, raz tento tvoj recept teda vyskusam a podam hlasenie egreska...
babkamt
Tento recept som videla na stránke Maninčiny recepty,bolo priložené aj video.