Foto: egreska
Je to americký chlebik bez miesenia, veľmi jednoduchý a chutný..
Postup
-
1
.S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.
- 2
Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut. Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom. Ja som piekla v hlinenom pekači. Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,(opatrne ,aby ste sa nepopalili!!) zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale aj tak som este tu "dobry" chlebik nejedla, su iba vysoko nafukane a dobre tak na toast a hoci chlieb tu peciem velmi casto, raz tento tvoj recept teda vyskusam a podam hlasenie egreska...