Tento recept som vypracoval časom a takto pripravený mi najviac chutí.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno a 2 strúčiky cesnaku rozotrieme s trochou soli.
- 2
V hrnci si zohrejeme asi 6 lyžíc oleja, ( ja dávam odhadom ) pridáme cibuľu a opražime do zlatova. Potom pridáme mletú papriku necháme ju rozpustiť a hneď zalejeme octom ( guláš zostane pekne červený ) vleme 0,5 l vývaru a necháme ho zovrieť, až potom pridáme mäso, paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak.
- 3
Takto pripravený základ občas podlievame zvyšným vývarom. Počas dusenia si rozotrieme zvyšný cesnak, nakrájame jadier zbavenú papriku a z hladkej múky si pripravíme zátrepku.
- 4
Keď je mäsko už takmer mäkké, pridáme zvyšný cesnak, na koliečka nakrájanú papriku a zalejeme zátrepkou, ak je guláš príliš hustý zriedime ho prevarenou vodou a varíme ešte asi 20 minút, nakoniec pridáme majoránku. Podávame s knedlou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ocot tam nebude absolútne cítiť.