4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Vložíme do osolenej vriacej vody spolu s bobkovými listami. Prikryjeme a uvaríme. Z masti, hladkej múky a nastrúhanej cibule pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvarených zemiakov a chvíľu povaríme.
- 2
Takto pripravenú zápražku prilejeme k zemiakom a spolu ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a podľa chuti dochutíme trochou octu a cukru.
- 3
Pred podávaním môžeme posypať aj nadrobno nasekanou pažítkou alebo nadrobno nasekaným zeleným kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu