Zemiakový prívarok

redakcia - fotkaredakcia, 9. februára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
250 ml
1 ks
40 g
40 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Vložíme do osolenej vriacej vody spolu s bobkovými listami. Prikryjeme a uvaríme. Z masti, hladkej múky a nastrúhanej cibule pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvarených zemiakov a chvíľu povaríme.

  2. 2

    Takto pripravenú zápražku prilejeme k zemiakom a spolu ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a podľa chuti dochutíme trochou octu a cukru.

  3. 3

    Pred podávaním môžeme posypať aj nadrobno nasekanou pažítkou alebo nadrobno nasekaným zeleným kôprom.

Diskusia k receptu

Vymazať
jitka4
To je recept podľa môjho gusta. Zemiaky nakrájané na kolieska,nie na kocky a pridať kôpor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia