Kapustový prívarok s paradajkami

redakcia - fotkaredakcia, 8. februára 2010
4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
5 PL
1 ks
30 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na rezance. Na masti dozlata opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a pridáme kapustu.

  2. 2

    Osolíme, ochutíme rascou a udusíme takmer domäkka. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime hladkou múkou, podľa potreby podlejeme a udusíme domäkka.

  3. 3

    Podľa chuti pridáme ocot a cukor.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vymazať
U nás sa to volalo "rajčinová kapusta". Neskutočne chutila v sparnom lete na studeno a s troškou škorice.
Vymazať
Aj ja robím "paradajkovú" kapustu,ale k tomu je výborné bravčové alebo hovädzie mäso na šťave.Robievam to skôr ako zimné,nie letné jedlo.