Recepty, kde je maslo
Banánový cheesecake so slaným karamelom
Zostali banány, tak opäť raz cheesecake pre rodinku, keďže ja ho veľmi nemusím. Ale...
Tvarohové koláčiky
Tento fajnový recept pochádza z babičkinej kuchárky. Jemné a veľmi chutné.
Jemné tvarohové sočni (sočniky)
Mäkké linecké cesto a jemná tvarohová plnka. Tento koláčik pochádza z tradičnej ruskej kuchyne, veľmi bol obľúbený v časoch ZSSR, našli by ste ho všade, v cukrárňach, bufetoch aj školskej jedálni....
Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho
dokáže aj úplný začiatočník.
Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou
Bravčovú krkovičku obviažeme špagátikom a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku, najlepšie cez noc.
Druhý deň...
Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...
Jedlá hlina - originálna dekorácia
Tento recept je ideálny, ak chcete ozvláštniť alebo dozdobiť vaše dezerty, krémiky, torty a...
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viete ako chutne pripraviť „Mateja“? Ak nie, určite si pozrite toto video.
Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou
Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti.
Potom ho zalejeme mliekom so štipkou...
Zemiaková polievka s hubami
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme
hladkú múku, stiahneme...
Nanukové rezy
Keď si chcete osladiť život po náročnom týždni, vyskúšajte tento
recept, hotové za pár minút...
Perníkový cheesecake
Medovníkový korpus pripravíme zmiešaním pomletých medovníkov spolu s roztopeným maslom a mliekom. Hmotu natlačíme na dno...
Kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľou podľa Petry Nagyovej Džerengovej
Spisovateľka Petra Nagyová Džerengová pripravila úžasnú kuraciu pečeň, ktorá opraví každý chybný názor na toto výživné...
Krémová račia polievka
Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich
vychladnúť, potom ich zlomíme medzi...
Domáce maslové lúpačky - makovky
Dnes som ich piekla už druhýkrát, lebo sú vynikajúce. Hodia sa napr. na raňajky...
Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme
6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán....
Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...

Banánový cheesecake so slaným karamelom
Zostali banány, tak opäť raz cheesecake pre rodinku, keďže ja ho veľmi nemusím. Ale...

Tvarohové koláčiky
Tento fajnový recept pochádza z babičkinej kuchárky. Jemné a veľmi chutné.

Jemné tvarohové sočni (sočniky)
Mäkké linecké cesto a jemná tvarohová plnka. Tento koláčik pochádza z tradičnej ruskej kuchyne, veľmi bol obľúbený v časoch ZSSR, našli by ste ho všade, v cukrárňach, bufetoch aj školskej jedálni....

Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou
Bravčovú krkovičku obviažeme špagátikom a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku, najlepšie cez noc. Druhý deň...

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...

Jedlá hlina - originálna dekorácia
Tento recept je ideálny, ak chcete ozvláštniť alebo dozdobiť vaše dezerty, krémiky, torty a...

Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viete ako chutne pripraviť „Mateja“? Ak nie, určite si pozrite toto video.

Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou
Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho zalejeme mliekom so štipkou...

Zemiaková polievka s hubami
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme hladkú múku, stiahneme...

Nanukové rezy
Keď si chcete osladiť život po náročnom týždni, vyskúšajte tento recept, hotové za pár minút...

Perníkový cheesecake
Medovníkový korpus pripravíme zmiešaním pomletých medovníkov spolu s roztopeným maslom a mliekom. Hmotu natlačíme na dno...

Kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľou podľa Petry Nagyovej Džerengovej
Spisovateľka Petra Nagyová Džerengová pripravila úžasnú kuraciu pečeň, ktorá opraví každý chybný názor na toto výživné...

Krémová račia polievka
Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich vychladnúť, potom ich zlomíme medzi...

Domáce maslové lúpačky - makovky
Dnes som ich piekla už druhýkrát, lebo sú vynikajúce. Hodia sa napr. na raňajky...

Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...

Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...

Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán....

Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...