Recepty, kde je horčica
Toasty s párkami
Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...
Rezance s karí omáčkou
Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....
Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.
Plátky starého otca
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...
Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Arabské kurča
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dozlata. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, horčicu...
Pečená prekladaná divina
Jeden z najlepších receptov, ktoré sme si dovolili pre vás uvariť. Unikát.
Oškvarková pomazánka
Tento recept mám od svojej stařenky. Patrí k tým "zdravým", ale o to chutnejším...
Mrkvovo–vajcová nátierka
Uvarené roztlačené vajce vymiešame dohladka s jogurtom, horčicou, posekanou pažítkou a nastrúhanou mrkvou.
Tuniak s hlávkovým šalátom
Do väčšej šalátovej misy rozložíme očistené listy šalátu, na plátky nakrájané rajčiny a na prúžky ...
Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...
Karfiol na smotane
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme papriku, prilejeme trochu vody, pridáme karfiol rozobratý na ružičky,...
Tatársky biftek
Vynikajúce, aj keď pre niekoho nie veľmi lákavé jedlo - najmä ak má negatívny postoj ku...
Maďarská pivná nátierka z ovčieho syra
Nátierku pripravujeme z masla a syra, ktoré majú izbovú teplotu.
Placky z údeného mäsa
Žemle pokrájame na kocky a navlhčíme časťou mlieka. Údené mäso pomelieme, vyžmýkané žemle tiež.
Pokrájanú...
Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...
Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...
Šťavnaté hovädzie špízy
Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa...
Pikantná teplá natierka
Tento recept som okukal od Slovenky žijúcej aj 30 rokov v Čechách. Je veľmi rýchly, ...
Pikantný šalát so šunkou
Tento dobrý recept pochádza od mojej mamy, keď nám ho ešte začala robievať keď sme boli ešte...
Vysmážaný tofu syr v horčicovej omáčke
Na tento recept ma inšpiroval známy TULI /Ivan Vojtek/ v jednej relácii v telke. Pripravujem ho...
Guláš z morčacieho mäsa
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou...
Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...
Pečené kuracie stehná
Zemiaky narežeme na kolieska, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny),...
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...
Toasty s párkami
Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...
Rezance s karí omáčkou
Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....
Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.
Plátky starého otca
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...
Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Arabské kurča
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dozlata. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, horčicu...
Pečená prekladaná divina
Jeden z najlepších receptov, ktoré sme si dovolili pre vás uvariť. Unikát.
Oškvarková pomazánka
Tento recept mám od svojej stařenky. Patrí k tým "zdravým", ale o to chutnejším...
Mrkvovo–vajcová nátierka
Uvarené roztlačené vajce vymiešame dohladka s jogurtom, horčicou, posekanou pažítkou a nastrúhanou mrkvou.
Tuniak s hlávkovým šalátom
Do väčšej šalátovej misy rozložíme očistené listy šalátu, na plátky nakrájané rajčiny a na prúžky ...
Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...
Karfiol na smotane
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme papriku, prilejeme trochu vody, pridáme karfiol rozobratý na ružičky,...
Tatársky biftek
Vynikajúce, aj keď pre niekoho nie veľmi lákavé jedlo - najmä ak má negatívny postoj ku...
Maďarská pivná nátierka z ovčieho syra
Nátierku pripravujeme z masla a syra, ktoré majú izbovú teplotu.
Placky z údeného mäsa
Žemle pokrájame na kocky a navlhčíme časťou mlieka. Údené mäso pomelieme, vyžmýkané žemle tiež. Pokrájanú...
Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...
Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...
Šťavnaté hovädzie špízy
Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa...
Pikantná teplá natierka
Tento recept som okukal od Slovenky žijúcej aj 30 rokov v Čechách. Je veľmi rýchly, ...
Pikantný šalát so šunkou
Tento dobrý recept pochádza od mojej mamy, keď nám ho ešte začala robievať keď sme boli ešte...
Vysmážaný tofu syr v horčicovej omáčke
Na tento recept ma inšpiroval známy TULI /Ivan Vojtek/ v jednej relácii v telke. Pripravujem ho...
Guláš z morčacieho mäsa
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou...
Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...
Pečené kuracie stehná
Zemiaky narežeme na kolieska, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny),...
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...