Tento recept mám od svojho brata a lepšiu syrovú roládu som ešte nejedol. Pripravujem ju výlučne pri rodinných oslavách a každému mimoriadne chutí.
príprava
Postup
-
1
Najprv pripravíme plnku: Vyšlaháme 15 dkg masla s lyžicou plnotučnej horčice a jemne psekanou cibuľkou, nastrúhanou uhorkou, tresčou pečeňou, 5 dkg šunky, tavenými syrmi a postrúhanými vajciami.
- 2
30 dkg tehly alebo eidamu zabalíme do mikroténového vrecka a vložíme na 15 - 20 min do vriacej vody, aby bol vláčny. Potom syr na doske rozvaľkáme na 0,5 cm hrubý plát, na ktorý poukladáme 25 dkg šunky alebo diétnej salámy, potrieme plnkou a plát stočíme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu