Syrová roláda špeciál

komodor - bez fotkykomodor, 8. februára 2010

Tento recept mám od svojho brata a lepšiu syrovú roládu som ešte nejedol. Pripravujem ju výlučne pri rodinných oslavách a každému mimoriadne chutí.

30 minút
príprava

Suroviny

15  dkg
1 PL
1 Stredne veľká
2 ks
1 konzerva
3 kocky
5 ks
30 dkg
30 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme plnku: Vyšlaháme 15 dkg masla s lyžicou plnotučnej horčice a jemne psekanou cibuľkou, nastrúhanou uhorkou, tresčou pečeňou, 5 dkg šunky, tavenými syrmi a postrúhanými vajciami.

  2. 2

    30 dkg tehly alebo eidamu zabalíme do mikroténového vrecka a vložíme na 15 - 20 min do vriacej vody, aby bol vláčny. Potom syr na doske rozvaľkáme na 0,5 cm hrubý plát, na ktorý poukladáme 25 dkg šunky alebo diétnej salámy, potrieme plnkou a plát stočíme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.

Diskusia k receptu

nyja
Tresčiu pečeň do toho nedávam, ale dávam tam sterilizovanú kápiu, sparenú brokolicu, viac druhov šunky a salámy, niekedy hrášok, šampiňóny, žltú paradajku... je to veľmi dekoratívne, farebné
komodor
Aj ja zvyknem dávať sterilizovanú kápiu a v lete aj pažitku, ale ďakujem Ti za inšpiráciu, vyskúšam.
mirian4
Treščia pečeň tomu dodá pikantnú, nezameniteľnú chuť - súhlasím :-)