Ohnivé mäso

nelajsia - fotkanelajsia, 31. januára 2010

Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré a rýchle.

1-2
porcia
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  ks
1  ks
1  strúčik
1  KL
2  lyžice
2  lyžice
1  lyžica
 pár kvapiek
1  lyžica
1 KL
1  ks
 pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky, pridáme olivový olej, červenú mletú papriku, premiešame, pridáme soľ, pretretý cesnak, na drobno nakrájanú cibuľu, kečup, omáčky, horčicu, všetko dôkladne premiešame.

  2. 2

    Túto zmes necháme postáť, najlepšie do druhého dňa v chladničke, ale pri veľkom študentskom hlade....stačí aj pol hodinka

  3. 3

    Na panvici alebo vo WOK-u rozpálime olej a zmes v nej opekáme približne 15 minút - pokiaľ mäsko nie je mäkké.

  4. 4

    Ak chcete dodržať zásady oddelenej stravy - jedzte toto jedlo len so zeleninovým šalátom - je to jedlo bielkovinového charakteru. Ak nie, môžete k nemu podávať opekané zemiaky, ryžu alebo dobrú chrumkavú žemľu.

Diskusia k receptu

kremienok
ďakujem, za tento recept...nechala som spolu s mäsom vydusiť aj konzervu šampionov ( otvorená plechovka a čo s ňou..) a syn sa nevedel dojesť..je to chutné..mňam..
nelajsia
To sa teším veľmi,,, varenie je vlastne o kreativite a tak vznikajú vždy nové a nové receptíky
calm
super recept, robila som ho už niekoľkokrát :) soli je však veľa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia