Lacný šalát (Americké utopence)

oravec - bez fotkyoravec, 9. januára 2010

Jednoduchý, lacný a chutný šalát - z mála veľa.

8 - 10
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 cm
3 ks
6 PL
6 PL
6 PL
6 PL
4 PL
2/400 pohárik/g




Postup

  1. 1

    Salámu obielime a nakrájame na polmesiačiky o hrúbke asi 3 - 5 mm, cibuľu nakrájame nadrobno a zmiešame s klobásou.

  2. 2

    Horčicu, kečup, worcester, olej a ocot povaríme asi 10 min. a necháme vychladnúť. (nesolíme)

  3. 3

    K vychladnutej zálievke pridáme majonézu alebo tatársku omáčku (podľa chuti) a premiešame. Necháme v chlade odstáť asi 2 hodiny. Podávame s pečivom.

Diskusia k receptu

hannah22
poznám to ako cestovinový šalát,pridám uvarenú cestovinu /podľa chuti alebo čo dom dal/ , a pridávam malé olúpané jablčko nakrájané na kostičky alebo ľadový šalát
bozulka
Ja robievam pobné utopence,ale používam kvalitné špekáčky/české/ naše sú plné múky a ja im neverím,ošúpané rozkrojím na štvrtky a striedam do veľkého pohára/ 4 l/veľa cibule,špekáčky,malé kyslé uhorky/domácej výroby/ ,4-6 feferoniek,2-4 stručky cesnaku.Zalejem to nálevom voda,ocot,cukor,možeme pridat aj trošku zelka,nechám prevariť a po vychladnutí zalejem,zakryjem viečkom a dam do chladu aspoň na 3 dni.
Je to len pre tvrdých chlapov k pivu,ale ja to tiež milujem hoci som "jemná žena".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia