Recepty, kde je hladká
Churros s čokoládovou penou
Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme...
Dukátové buchtičky so šodó
Domáce dukátové buchtičky z kysnutého cesta podávané s vaječným krémom. Sladký obed, ktorý vás vráti...
Zemiakovo-cuketové placky s fetou
Cukety a zemiaky nastrúhame a necháme 15-20 minút postáť, aby pustili vodu.
Výborný domáci chlieb s domácim maslom
Do misky som dala múku. Pridala som soľ, cukor, droždie a premiešala. Postupne...
Olivový chlebík so slaninou a syrom
Vo väčšej miske spolu vymiešame víno, olivový olej, vajcia a soľ.
V druhej nádobe...
Kysnutý slivkovo-tvarohový koláč s posýpkou
Kysnutý koláč na toto obdobie, kedy je dostatok sliviek.
Zabíjačková polievka podľa starej mamy
Bravčové mäso, klobása, kyslá kapusta a krúpy tvoria základ tejto chutnej a sýtej polievky z...
Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami
Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....
Plnená paprika
Milujem plnenú papriku teraz cez
sezónu. V zime mi narýchlo stačia
guľky v omáčke. 🙂
Polonahá čučoriedková torta so želé
Kakaový korpus, svieži čučoriedkový krém a úžasné čučoriedkové želé vo vnútri. Dokonalá súhra chutí...
Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom
Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme....
Kysnutý koláč s marhuľami, tvarohom a posýpkou
Obľúbený koláč moderátorky Adriany Polákovej, ktorý sa jej spája s detstvom a letom. Keď si...
Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...
Jednoduchý domáci chlieb
Múku som preosiala. K múke som postupne pridala soľ, cukor, sušené droždie, olej...
Nutellové osie hniezda bez droždia a bez vajec
Pripravila som si misku, do ktorej som preosiala múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu...
Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Úžasné krehké pečivo plnené tvarohom a lekvárom....
Plnené listy pekinskej kapusty
Plnený kapustný list trochu inak. Chuti skvelo, aj žena ma pochválila.
Choux - francúzske veterníčky
Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Plechy na pečenie vystelieme silikónovou podložkou alebo...
Placky z cukety
V miske vymiešam ošúpanú a dužiny zbavenú cuketu nastrúhanú v mixéri spolu s cibuľou a cesnakom...
Matejovo kura
Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám
varil túto dobrotu....
Buřtguláš so šampiňónmi
Niekedy sa človeku nechce vyvárať, tak stačí toto jednoduché, rýchle a sýte jedlo.
Základný recept na odpaľované cesto
Premeňte svoju kuchyňu na pravú parížsku patisseriu a naučte sa s pripravovať dokonalé odpaľované cesto....
Somlói halušky
Tento dezert, ktorý patrí do zlatého fondu maďarského cukrárenského umenia, je pomerne prácny na prípravu,...
Fazuľová polievka s párkom
Výborná fazuľová polievočka,
niekto si do nej pridáva údené
mäso, klobásu, zemiaky či
rezance....
Polievka z hlivy ustricovitej
Hlíva je výborná, celoročně čerstvá, voňavá houba. V mnoha kombinacích, na mnoho způsobů...
Kuracie prsia na hubách
Konečne nám začali rásť huby, a preto
by bola škoda to nevyužiť aj v kuchyni.
Churros s čokoládovou penou
Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme...
Dukátové buchtičky so šodó
Domáce dukátové buchtičky z kysnutého cesta podávané s vaječným krémom. Sladký obed, ktorý vás vráti...
Zemiakovo-cuketové placky s fetou
Cukety a zemiaky nastrúhame a necháme 15-20 minút postáť, aby pustili vodu.
Výborný domáci chlieb s domácim maslom
Do misky som dala múku. Pridala som soľ, cukor, droždie a premiešala. Postupne...
Olivový chlebík so slaninou a syrom
Vo väčšej miske spolu vymiešame víno, olivový olej, vajcia a soľ. V druhej nádobe...
Kysnutý slivkovo-tvarohový koláč s posýpkou
Kysnutý koláč na toto obdobie, kedy je dostatok sliviek.
Zabíjačková polievka podľa starej mamy
Bravčové mäso, klobása, kyslá kapusta a krúpy tvoria základ tejto chutnej a sýtej polievky z...
Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami
Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....
Plnená paprika
Milujem plnenú papriku teraz cez sezónu. V zime mi narýchlo stačia guľky v omáčke. 🙂
Polonahá čučoriedková torta so želé
Kakaový korpus, svieži čučoriedkový krém a úžasné čučoriedkové želé vo vnútri. Dokonalá súhra chutí...
Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom
Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme....
Kysnutý koláč s marhuľami, tvarohom a posýpkou
Obľúbený koláč moderátorky Adriany Polákovej, ktorý sa jej spája s detstvom a letom. Keď si...
Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...
Jednoduchý domáci chlieb
Múku som preosiala. K múke som postupne pridala soľ, cukor, sušené droždie, olej...
Nutellové osie hniezda bez droždia a bez vajec
Pripravila som si misku, do ktorej som preosiala múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu...
Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Úžasné krehké pečivo plnené tvarohom a lekvárom....
Plnené listy pekinskej kapusty
Plnený kapustný list trochu inak. Chuti skvelo, aj žena ma pochválila.
Choux - francúzske veterníčky
Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Plechy na pečenie vystelieme silikónovou podložkou alebo...
Placky z cukety
V miske vymiešam ošúpanú a dužiny zbavenú cuketu nastrúhanú v mixéri spolu s cibuľou a cesnakom...
Matejovo kura
Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám varil túto dobrotu....
Buřtguláš so šampiňónmi
Niekedy sa človeku nechce vyvárať, tak stačí toto jednoduché, rýchle a sýte jedlo.
Základný recept na odpaľované cesto
Premeňte svoju kuchyňu na pravú parížsku patisseriu a naučte sa s pripravovať dokonalé odpaľované cesto....
Somlói halušky
Tento dezert, ktorý patrí do zlatého fondu maďarského cukrárenského umenia, je pomerne prácny na prípravu,...
Fazuľová polievka s párkom
Výborná fazuľová polievočka, niekto si do nej pridáva údené mäso, klobásu, zemiaky či rezance....
Polievka z hlivy ustricovitej
Hlíva je výborná, celoročně čerstvá, voňavá houba. V mnoha kombinacích, na mnoho způsobů...
Kuracie prsia na hubách
Konečne nám začali rásť huby, a preto by bola škoda to nevyužiť aj v kuchyni.