Kukuričný nákyp s hnedou ryžou
Foto: ryzasos
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 šálka (strúhaný) |
|
1/4 šálka |
|
2 ks |
|
1 šálka |
|
1/2 ČL |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
|
|
1/2 šálky |
|
1 šálka (nesolené) |
|
Postup
-
1
Predhrejte rúru na 200 °C. Predhrejte v rúre aj zapekaciu misku. Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale.
- 2
Zmiešajte všetky ingrediencie v miske, aj spolu s uvarenou ryžou, okrem masla a dobre premiešajte vareškou.
- 3
Do horúcej zapekacej misky pridajte maslo, počkajte, kým sa rozpustí a potom tam pridajte zmes na kukuričný chlieb.
- 4
V rúre znížte teplotu na 170 °C a chlieb nechajte v ňom piecť 30 - 40 minút.
- 5
Nechajte vychladnúť, vyberte z rúry a položte na kuchynskú linku. Počkajte, kým vychladne a podávajte.
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu