Tradičné medové rezy
Foto: frommykitchendotcom
Recept na tradičné medové rezy s čokoládovou polevou
Suroviny
Medové cesto: | |
1 ks |
|
150 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
450 g |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
4 PL |
|
2 Ks |
|
125 g |
|
125 g |
|
200 g |
|
Na polevu: | |
200 g |
|
Postup
-
1
Medové cesto: Heru v hrnci na miernom ohni necháme roztopiť. Postupne pridáme ostatné suroviny okrem múky a varíme za stále miešania lyžicou, až kým nedostaneme hnedastú hmotu. Tú ešte teplú vlejeme do väčšej misky s múkou, ktorú sme preosiali. Odporúčam si múku pripraviť najprv a až potom pripraviť medovú hmotu, keďže ju potrebujeme teplú. Keď vychladne, ťažko sa s ňou pracuje.
- 2
Teplú medovú hmotu do múky zapracujeme rukami ešte teplú. Bude sa lepiť ale tak to má byť. Ak bude potrebné, pridáme trochu mlieka aby sa s cestom lepšie pracovalo. Hotové cesto rozdelíme na 4 časti. Ešte teplé po jednom rozvaľkáme.
- 3
Ja to robím tak, že kým jedno cesto vaľkám, zvyšné dám do vajlingu a držím ho na hrnci s teplou vodou, aby nevychladlo. Bude sa s ním potom ťažko pracovať. Hotový plát cesta dám na vymastený a vysypaný plech a pečiem na 190 °C pár minút kým nechytí farbu. Plech (32x40 cm) vymastíme a vysypeme múkou len pri prvom pláte. Upečieme celkovo 4 rovnaké pláty cesta.
- 4
Plnka: Zmäknuté maslo a Heru vymiešame s práškovým cukrom. Mlieko v hrnci dáme na platňu zohriať. Pridáme múku a vanilínový cukor a za stáleho miešania uvaríme kašičku. Necháme ju vychladnúť a následne vymiešame s pripraveným ocukreným maslom s Herou. Asi 2 PL krému dáme na stranu a zvyšok rozdelíme a plníme medové pláty. Naplnené zaťažíme a necháme odstáť najlepšie do ďalšieho dňa. Zaťažíme len zľahka, aby krém nevyšiel zo strán.
- 5
Po odstátí vrchný plát len zľahka potrieme tenkou vrstvou krému (2 PL čo sme si odložili), aby čokoláda nevsiakla dnu. Polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť.
Tiež medové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Môže, ale ja dávam stále pol na pol :)
Obyčajne sa dáva kávová.
Ja som robila včera, ale veľmi v ceste cítim aj tu kávovú l. Robila som zo 450g múky. Hádam to nebude cítiť keď to naplním.
S tým natretim vrchného plátu pod polevu je super tip,, to mi nikdy nenapadlo vďaka ☺️