Medové trubičky s karamelovým krémom fotorecept
Foto: olinecka
Tohto roku bude takáto dobrota na našom stole. Medové zákusky aktuálne na blížiace sa sviatky určite potešia veľkých aj malých.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Medové cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
200 g tekutý, mierne zahriaty |
|
Plnka: | |
1 bal. (v prášku) |
|
400 ml |
|
300 g čerstvé zmäknuté |
|
1 konzerva (2 hodiny varené deň vopred) |
|
Na namáčanie: | |
|
|
Na ozdobenie: | |
mleté (alebo lieskové) |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny na plnku, cesto, ktoré som pripravovala deň predtým. Múku preosejeme pridáme práškový cukor, mierne zahriaty tekutý med, žĺtky, sódu bikarbónu, mlieko. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky do druhého dňa.
-
2
Plnka: V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca a uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
-
3
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na dve časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme natenko, pokrájame na štvorčeky u mňa je 8x8 cm, ktoré navinieme na maslom potreté kovové trubičky.
-
4
Pripravené poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 10-12 minút do zlatista. Sledujeme pečenie, aby nezhoreli.
-
5
Upečené trubičky za horúca opatrne stiahneme z trubičiek.
-
6
Postup opakujeme, pokiaľ sa nám neminie cesto. Trubičky po upečení necháme vychladnúť.
-
7
Vychladnutý puding mixérom premixujeme do hladka. Maslo čerstvé zmäknute taktiež vyšľaháme mixérom do hladka.
-
8
Do pudingu zašľaháme 2PL masla, do zbytku masla zašľaháme karamelové Salko (klasické Salko som deň vopred v konzerve varila 2 hodiny v hrnci s vodou). Nakoniec spojíme všetko spolu. Vznikne hladký karamelový krém.
-
9
Krémom budeme plniť trubičky.
-
10
Pripravíme čokoládovú polevu na vodnom kúpeli. Konce upečených trubičiek namáčame do čokoládovej polevy, zľahka obalíme v mletých orechoch. Najprv jednu stranu trubičky po stuhnutí druhú stranu.
-
11
Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme krémom a naplníme trubičky, ktoré dáme do chladničky stuhnúť.
-
12
Vážení Varecháči... Moje pečenie na sviatky je plné dobrôt... Prajem Vám a celej redakcii Varecha veľa zdravíčka, lásky, radostí, rodinnej pohody a Šťastný nový rok 2024...
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.