Foto: helena10
Pre tých, čo majú málo času. Je to jednoduché pečenie fajnových a hneď mäkkých medovníkov - bez vaľkania a vykrajovania.
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
225 g |
|
1/2 bal. |
|
1,5 ČL |
|
75 g jemný (trstinový) |
|
štipka |
|
75 g zmäknuté |
|
75 g rozpustený (nie tuhý) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Navrch: | |
(celé polovice) |
|
Postup
-
1
V miske premiešam suché ingrediencie a do nich pridám všetky tekuté. Cesto vymiešam ručným mixérom s hákmi. Nakoniec som ho trochu ručne „dohladila“ a odkladám na 2 hodiny odležať do chladničky.
- 2
Z odležaného cesta rukami vytvarujem valec (šúľok) a nakrájam na rovnaké časti v počte 26 ks (o hmotnosti 20-22 g). V dlaniach spravím guľky a navrch zatlačím polovicu vlašského orecha. Na niektorých som spravila iba vzor. Každý podľa vlastného vkusu. Ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 10 minút. Skontrolujem.
- 4
Vychladnuté mäkké medovníčky sme hneď ochutnali a potom odložili... Podľa potreby si medovníky môžete upiecť z väčšej dávky.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu