Medovníky
Medovníky

Mäkké medovníčky

helena10 - bez fotkyhelena10, 7. decembra 2023
Mäkké medovníčky
Foto: helena10

Pre tých, čo majú málo času. Je to jednoduché pečenie fajnových a hneď mäkkých medovníkov - bez vaľkania a vykrajovania.

10 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
225 g
1/2 bal.
1,5 ČL
75 g jemný (trstinový)
štipka
75 g zmäknuté
75 g rozpustený (nie tuhý)
1 ks
1 PL
Navrch:
 (celé polovice)




Postup

  1. 1

    V miske premiešam suché ingrediencie a do nich pridám všetky tekuté. Cesto vymiešam ručným mixérom s hákmi. Nakoniec som ho trochu ručne „dohladila“ a odkladám na 2 hodiny odležať do chladničky.

  2. 2

    Z odležaného cesta rukami vytvarujem valec (šúľok) a nakrájam na rovnaké časti v počte 26 ks (o hmotnosti 20-22 g). V dlaniach spravím guľky a navrch zatlačím polovicu vlašského orecha. Na niektorých som spravila iba vzor. Každý podľa vlastného vkusu. Ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie.

  3. 3

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 10 minút. Skontrolujem.

  4. 4

    Vychladnuté mäkké medovníčky sme hneď ochutnali a potom odložili... Podľa potreby si medovníky môžete upiecť z väčšej dávky.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tieto medovníčky mi aj tvarom aj farbou pripomínajú puserle - tak sme to volali, ktoré pekávala stará mama, tie som mala rada a musela ich piecť, keď sme prišli k nej na prázdniny. Len neviem, či boli ako tieto medovníčky, možno......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia