Cukor

Energia 1680 KJ
Kalórie 400,0 kcal20%
Sacharidy 99,50 g43.26%
Tuky 0,00 g0%
* cukor - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je cukor

prazdny

Marinovaný losos – Gravadlax s horčicovou omáčkou

Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

prazdny

Kurča po taliansky

Kuracie mäso

Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky...

prazdny

Pečené baklažány

Bezmäsité jedlá

Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...

prazdny

Tiramisu mascarpone

Dezerty

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

prazdny

Imam bayildi – plnené baklažány

Bezmäsité jedlá

Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

prazdny

Baklava

Dezerty

Mandle, orechy a pistácie rozsekáme a premiešame s korením, práškovým a vanilkovým cukrom, maslo rozohrejeme.

prazdny

Chorvátska roláda

Dezerty

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

prazdny

Ryba s rajčiakovou omáčkou

Hlavné jedlá

Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

prazdny

Pečené filé

Hlavné jedlá

Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

prazdny

Kurča so zelenou omáčkou

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...

prazdny

Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou

Dezerty

Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor, soľ,...

prazdny

Buchty na pare

Dezerty

Do rýchlokysky preosejeme múku, primiešame k nej droždie s cukrom premiešané v teplom mlieku. Rozohrejeme 30 g masla a...

prazdny

Lekvárové pirohy s makom

Dezerty

Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať....

prazdny

Lievance s jablkami

Dezerty

Do pretretého tvarohu pridáme rozohriate maslo, preosiatu múku, soľ, cukor a vajcia.

prazdny

Šúľance

Dezerty

Deň vopred uvarené zemiaky v šupke očistíme, pretlačíme alebo postrúhame. Pridáme krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme cesto....

prazdny

Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

Bravčové mäso

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

prazdny

Rybie filé na tmavom pive

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny

Dezerty

Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...

prazdny

Lekvárové perky

Dezerty

Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...

prazdny

Makaróny na ázijský spôsob

Kuracie mäso

Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...

prazdny

Mušle s paprikovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky nakrájame na kocky. Rajčiny s nálevom, červenú papriku, ...

prazdny

Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...

prazdny

Špagety s paradajkovo– pomarančovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Ďumbier olúpeme a jemne...

prazdny

Ovocné pokušenie

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Slávky s dusenou jarnou zeleninou

Večera

Varí: Branislav Štálnik

prazdny

Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Slaný krokodíl

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Pôvabnica fialová ako červená kapusta

Hlavné jedlá

Pripravené huby nakrájame natenko, cibuľu na kocky a podusíme na masti.

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

Dezerty

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Šalát z peniazovky

Šaláty

Peniazovky očistíme, opláchneme a nakrájame na plátky. Vo vývare z bujónu ich povaríme 5 minút....

prazdny

Orientálny šalát s hlivami

Šaláty

Hlivy povaríme v slanej vode a zalejeme nálevom z povarenej zmesi kečupu, oleja, octu, ...

prazdny

Šalát z húb naložených v soli

Šaláty

Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny...

prazdny

Tmavá treska v šafranovej omáčke

Hlavné jedlá

Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...

prazdny

Grilované ovocie vo fólii

Dezerty

Smotanu ušľaháme s cukrom i vanilkovým cukrom. Umyté hrušky ošúpeme, prepolíme a vyberieme jadrovníky...

prazdny

Grilovaný grapefruit

Dezerty

Grapefruity rozrežeme na polovice. Ostrým nožom uvoľníme dužinu od kôry a bielej blany. Odstránime kôstky....