Hubové placky

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 22. októbra 2009
Hubové placky
Foto: Pravda - Matt Rybanský
10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
150 g
200 g
300 g
300 g
Cesto na placky:
500 g
30 g
300 g
30 g
7 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava cesta: Droždie vymiešame v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pod utierkou necháme vykysnúť asi 45 minút na teplom mieste. Rúru predhrejeme na teplotu na asi 220 °C. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých bochníkov, ktoré vyvaľkáme na malé placky. Placky dáme na smaltovaný plech, ktorý sme vymazali maslom.

  2. 2

    Kozí syr nakrájame na malé plátky a rozložíme ich na placky. Takto pripravené placky pečieme asi 15 minút. Nakrájanú šalotku zľahka orestujeme na olivovom oleji, pridáme huby nakrájané na plátky a všetko opečieme. Dochutíme soľou a korením. Hotové placky dozdobíme hubovou zmesou a rukolou. Pokvapkáme olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Placky si môžeme pripraviť vopred a tesne pred podávaním ich len dopečieme v rúre.

Diskusia k receptu