Foto: Pravda - Matt Rybanský
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Príprava cesta: Droždie vymiešame v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pod utierkou necháme vykysnúť asi 45 minút na teplom mieste. Rúru predhrejeme na teplotu na asi 220 °C. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých bochníkov, ktoré vyvaľkáme na malé placky. Placky dáme na smaltovaný plech, ktorý sme vymazali maslom.
- 2
Kozí syr nakrájame na malé plátky a rozložíme ich na placky. Takto pripravené placky pečieme asi 15 minút. Nakrájanú šalotku zľahka orestujeme na olivovom oleji, pridáme huby nakrájané na plátky a všetko opečieme. Dochutíme soľou a korením. Hotové placky dozdobíme hubovou zmesou a rukolou. Pokvapkáme olivovým olejom.
- 3
Náš tip: Placky si môžeme pripraviť vopred a tesne pred podávaním ich len dopečieme v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu