Raffaello

usacek - fotkausacek, 23. októbra 2009
Raffaello
Foto: usacek

Extrémna dobrota - malá kokosová cukrovinka, ktorá osladí nielen Vianoce ;)

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
1,25 dcl
125 g
150 g
2 ks
200 g
50 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor rozpustíme vo vode, varíme cca 5 minút po zovretí. Do odstaveného pridáme Palmarín a necháme ho rozpustiť. (je samozrejme lepšie ho pokrájať na menšie kocky, ako tam capnúť celý kus ;)

  2. 2

    Do zmesi pridáme kokos, vanilkové cukry a sušené mlieko. To už máme vypracovanú kompletnú hmotu, ktorú poriadne vymiešame a necháme hodinu odstáť.

  3. 3

    Po hodine si vezmeme misu s hmotou, mandle alebo lieskovce, nájdeme si pokojné miestečko a tvarujeme guľky. Oriešok ide do stredu, okolo dávame hmotu. Dá sa to plniť aj višňami, ale tie musíte nechať predtým VYSCHNÚŤ! Okolo čerstvo vytiahnutých z kompótu sa dáva hmota veľmi zle, rozpadáva sa..

  4. 4

    No a napokon vyváľame guľky v kokose. A je to! :-)

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
No konečne som to našla!!! Dakujem za tento recept.Pred par dnami som takyto recpt hladala na internete a nasla som ich plno,tento so susenym mliekom sa mi pozdaval najviac, tak som sa vcera (vsak Vianoce sa blizia a ja mam bezlepkovu dietu,takze recept bez muky,parada...)pustila do cesta.LENZE, v tom blbom recepte bolo ze pridame 1/4 KG tuku a to je podla mna 250G,tak som ho tam supla a bohuzial je z toho hnusna mastna hmota,ktora sa neda jest, tak som ju dnes vykydala.Toto s mensim mnozstvom tuku sa mi pozdava lepsie. tak drzte palce,lebo pecenie mi nejde a ked mi nevyjdu ani tieto nepecene fakt jednoduche gulky tak koncim so sladkostami HA HA
ja robím raffaello iba zo salka a kokosu do stredu dám mandľu ;)
akurát na Veľkú noc som robila niečo s marcipánom nafarbeným na zeleno a tak som obalila malé zelené marcipánové guľôčky zmesou na raffaelo
Hmota práve tuhne v chladničke, vyzerá celkom dobre :))) Palmarín som nahradila maslom. A vanilkový cukor som dala rozpustiť spolu s kryštálovým.
Práve som ich dokončila, chuť je naozaj úžasná, ale s hustotou je to trošku horšie. Guličky mi nedržia tvar - možno je to maslom, nepoužila som palmarín. Ale už som to nechala tak, lebo guličky majú aj tak skvelú chuť... Nabudúce asi budem musieť dať menej vody :)))

A výhodou je, že sú veľmi jednoduché a vôbec nie sú mastné :) Vo väčšine receptov sa na takéto množstvo suš. mlieka a pod. uvádza 2x viac tuku, ale myslím, že toto úplne stačí.

ďakujem za recept :)))
ahojte ,dnes som ich urobila aj ja no aj ja mám ten istý problém ako ivkaa tiež mi nedržia tvar a rozlievajú sa,skúšali sme aj tie zo salka a tie super držia tvar,uvidíme ktoré budú viac chutiť ,potom napíšem :)
Mne vyšli úplne perfektne!!! Ako maslo som použila Heru a chuť je super. Z polovičnej dávky mi vyšlo asi 30 guličiek :-)

Pridaj komentár k receptu: