Foto: monnr
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s polovicou cukru vymiešajte dopenista, ku koncu pridajte 3 PL vody. Z bielkov a zo zvyšku cukru vyšľahajte tuhý sneh. Mak zmiešajte s preosiatou múkou a kypriacim práškom. Opatrne pridajte žĺtky so snehom a múku s makom. Tortovú formu (s priemerom 24 cm) vymastite a vysypte múkou. Vlejte cesto a upečte.
- 2
Krém: V 100 ml mlieka rozmiešajte Zlatý klas, zvyšok mlieka dajte variť. Do horúceho vlejte rozmiešaný Zlatý klas a uvarte hustý puding, ktorý nechajte za občasného premiešania vychladnúť. Zmäknuté maslo dobre vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom a 2 žĺtkami. Pridajte vychladnutý puding a vymiešajte hladký krém. Upečený vychladnutý tortový korpus rozkrojte na 3 časti. Každý plát poriadne pokvapkajte rumom a natrite krémom.
- 3
Posýpka: Olúpané posekané mandle jemne opražte na masle. Pridajte cukor a miešajte, až sa cukor skaramelizuje a vzniknú malé hrudky. Vrch torty posypte skaramelizovanými mandľami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu