Maková torta s mandľovou posýpkou

monnr - bez fotkymonnr, 19. októbra 2009
Maková torta s mandľovou posýpkou
Foto: monnr
8-10
porcií
80 minút
príprava
15-20 minút
na 150 °C

Suroviny

250 ml
5 ks
3 PL
250 ml
250 ml
1/2 bal.
1 bal.
500 ml
250 g
1 bal.
100 g
300 g
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky s polovicou cukru vymiešajte dopenista, ku koncu pridajte 3 PL vody. Z bielkov a zo zvyšku cukru vyšľahajte tuhý sneh. Mak zmiešajte s preosiatou múkou a kypriacim práškom. Opatrne pridajte žĺtky so snehom a múku s makom. Tortovú formu (s priemerom 24 cm) vymastite a vysypte múkou. Vlejte cesto a upečte.

  2. 2

    Krém: V 100 ml mlieka rozmiešajte Zlatý klas, zvyšok mlieka dajte variť. Do horúceho vlejte rozmiešaný Zlatý klas a uvarte hustý puding, ktorý nechajte za občasného premiešania vychladnúť. Zmäknuté maslo dobre vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom a 2 žĺtkami. Pridajte vychladnutý puding a vymiešajte hladký krém. Upečený vychladnutý tortový korpus rozkrojte na 3 časti. Každý plát poriadne pokvapkajte rumom a natrite krémom.

  3. 3

    Posýpka: Olúpané posekané mandle jemne opražte na masle. Pridajte cukor a miešajte, až sa cukor skaramelizuje a vzniknú malé hrudky. Vrch torty posypte skaramelizovanými mandľami.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: