Prekladaný baklažán

aiculik - fotkaaiculik, 23. októbra 2009

Niie je veľa jedál, ktoré sa okamžite po ochutnaní zaradia medzi moje obľúbené. Ale kombinácii šťavnatých baklažánov, voňavej salsy a parmezánu sa jednoducho nedá Zobraziť celý popisNiie je veľa jedál, ktoré sa okamžite po ochutnaní zaradia medzi moje obľúbené. Ale kombinácii šťavnatých baklažánov, voňavej salsy a parmezánu sa jednoducho nedá odolať. Sú skvelé čerstvo vytiahnute z trúby - ale rovnako úžasné sú aj studené. Príprava t

120 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
1 ks
3 konzervy
2 -3 strúčiky
7 ks
2 - 3 lyžice
2 ks




Postup

  1. 1

    Baklažány nakrájame na tenké kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Potom každé koliesko obalíme v múke a opražíme na oleji. Vyberieme a necháme odkvapkať na servítke.

  2. 2

    Na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme paradajky, cesnak, petržlen, štipku cukru a vegety a dusíme, kým sa nevytvorí salsa (hustá omáčka).

  3. 3

    7 vajec uvaríme natvrdo a nakrájame na kolieska.

  4. 4

    Do zapekacej misy dáme najprv vrstvu salsy, vrstvu vajíčok a vrstvu baklažánov. Opakujeme, ukončíme baklažánmi.

  5. 5

    Zvyšné dve vajíčka rozšľaháme s niekoľkými lyžicami parmezánu. Zmesou prelejeme baklažány a dáme zapiecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia