Niie je veľa jedál, ktoré sa okamžite po ochutnaní zaradia medzi moje obľúbené. Ale kombinácii šťavnatých baklažánov, voňavej salsy a parmezánu sa jednoducho nedá Zobraziť celý popisNiie je veľa jedál, ktoré sa okamžite po ochutnaní zaradia medzi moje obľúbené. Ale kombinácii šťavnatých baklažánov, voňavej salsy a parmezánu sa jednoducho nedá odolať. Sú skvelé čerstvo vytiahnute z trúby - ale rovnako úžasné sú aj studené. Príprava t
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažány nakrájame na tenké kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Potom každé koliesko obalíme v múke a opražíme na oleji. Vyberieme a necháme odkvapkať na servítke.
- 2
Na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme paradajky, cesnak, petržlen, štipku cukru a vegety a dusíme, kým sa nevytvorí salsa (hustá omáčka).
- 3
7 vajec uvaríme natvrdo a nakrájame na kolieska.
- 4
Do zapekacej misy dáme najprv vrstvu salsy, vrstvu vajíčok a vrstvu baklažánov. Opakujeme, ukončíme baklažánmi.
- 5
Zvyšné dve vajíčka rozšľaháme s niekoľkými lyžicami parmezánu. Zmesou prelejeme baklažány a dáme zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu