Tvarohový koláč s čučoriedkami

Dáša Korenková
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
Tvarohový koláč s čučoriedkami
Foto: Hotel International Veľká Lomnica
6-8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
120 g
140 g
0,5 dl
250 g
150 g
250 g
250 g
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškótové cesto si pripravíme zmiešaním 4 vajec, 120 g cukru, polohrubej múky a oleja, pečieme v rúre cca 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme džemom. Jogurt zmiešame s tvarohom, cukrom, vyšľahanou šľahačkou s rozpustenou želatínou.

  2. 2

    Polovicu náplne natrieme na cesto a posypeme čučoriedkami.

  3. 3

    Pridáme zvyšok plnky a na vrch nasypeme zvyšné čučoriedky.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Musí tam byť tá šľahačka? Mne je potom ťažko na žalúdku, cítim ju všade (smotanu). Ja by som vymiešala len tvaroh a želatínu. To úpne stačí.
používateľ nemá avatar
hd
no ja práve robím tento recept, korpus som teraz dopiekla a pripravujem plnku - vyzerá to, že to bude "nebíčko v papuľke"... mňam a dík za tento ľahký dezertík ;)
Ja som prave scedila cerstvy tvaroh a listujem co s nim. Dakujem za super typ mam zajtra navstevu tak ho urobim aspon bude fajne stuhnuty do zajtra ....... PS; milujem borovnice =cucoriedky a musim konstatovat , ze ked som vas kolacik zbadala tak az tu som mala jeho chut na jazycku ...a ta vona z borovnic juuuuj :) ....velmi sa na neho tesim a DAKUJEM este raz ;).

Pridaj komentár k receptu: