Foto: vanilka18
Tento recept je veľmi jednoduchý, osviežujúci a doteraz každému chutil. Najčastejšie ho robím, keď má sviatok niektoré dieťa v našej rozvetvenej rodine.
porcií
príprava
Postup
-
1
Na spodok nádoby - najlepšie okrúhlej tortovej formy - natrieme tenkú vrstvu smotany (jogurtov) zmiešanej s vanilkovým a práškovým cukrom.
- 2
Na to úhľadne vedľa seba poukladáme okrúhle piškóty. Každú piškótu pokvapkáme šťavou z kompótu a poukladáme kúsky ovocia (ananás, jahody, mandarínky..).
- 3
Celé to potrieme vrstvou smotany a postup opakujeme až do spotrebovania surovín. Posledná vrstva bude smotanová zmes
- 4
Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- 5
Prikryjeme a vložíme do chladničky..najlepšie do druhého dňa.
- 6
Môj tip: Niekedy použijem aj podlhovasté piškóty (1-2 balenia). Pri pokladaní prvej vrstvy okrúhlych piškót ich postojačky opriem o boky tortovej formy. Keď pred podávaním odstránim tortovú formu, vyzerá to efektne (viď foto ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu