4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Datle nasekáme, zalejeme vínom a necháme prejsť varom. Cibuľu olúpeme, nakrájame a spolu s bobkovým listom osmažíme na oleji. Pridáme kyslú kapustu a datle. Osolíme, ochutíme novým korením a dusíme asi 45 minút. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
- 2
Mäso a kožu niekoľkokrát narežeme a z oboch strán ho opekáme po 5 minútach. Osolíme, okoreníme a v rúre pečieme asi 45 minút. Potom ho vyberieme a nakrájame na rezance. Vypečený tuk zriedime vývarom a pomarančovou šťavou, povaríme, pridáme zelené korenie a zahustíme zápražkou.
- 3
Na tanieroch obložíme pomarančom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu