Husacie prsia s kyslou kapustou a datľami

redakcia - fotkaredakcia, 19. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
125 ml
1 ks
2 PL
0,5 kg
250 ml
2 ks
2 kl
3-4 PL
8 dielikov




Postup

  1. 1

    Datle nasekáme, zalejeme vínom a necháme prejsť varom. Cibuľu olúpeme, nakrájame a spolu s bobkovým listom osmažíme na oleji. Pridáme kyslú kapustu a datle. Osolíme, ochutíme novým korením a dusíme asi 45 minút. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.

  2. 2

    Mäso a kožu niekoľkokrát narežeme a z oboch strán ho opekáme po 5 minútach. Osolíme, okoreníme a v rúre pečieme asi 45 minút. Potom ho vyberieme a nakrájame na rezance. Vypečený tuk zriedime vývarom a pomarančovou šťavou, povaríme, pridáme zelené korenie a zahustíme zápražkou.

  3. 3

    Na tanieroch obložíme pomarančom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia