Foto: usacek
Naozajstná, pravá, nefalšovaná čokoládová torta. A keď píšem "čokoládová", tak myslím "čokoládová", nie akože kakaová a iné podvody ;)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Postup je naozaj jednoduchý.. Podotýkam, že čokoládu zvoľte akú chcete. Ja kombinujem mliečnu s horkou. Na slabom ohni rozpustíme čokoládu s mliekom. Do rozpusteného pridáme cukor.
- 2
Do mierne vychladnutej čoko zmesi pridáme žĺtka, múku, smotanu, maslo a sneh z bielkov.
- 3
Všetko spolu poriadne premiešame a šupneme do rúry rozohriatej na 180°C a pečieme cca 1/2 hodinu. Môžete potom skontrolovať zapichnutím špajly, ale upozorňujem, iba ak by bol stred úplne tekutý, tak ešte nejakých 5 max 10 minút dopekajte. Ak je špajla len zľahka pošpinená čokoládou, je to v poriadku, torta úplne stuhne až po vychladnutí.
- 4
Podľa chuti si dajte navrch šľahačku. Tak či tak, je to exkluzívna a pritom jednoduchá dobrota :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Morenajea: ja ju tiez robim uz len cisto z mliecnej - robila som ju prave vcera, ako vzdy mohutny uspech :) a prechadzam k "dietnejsej" verzii - pri mliecnej cokolade takmer vynechavam cukor - max dve PL davam, a rovnako maslo, klesla som na polovicu