Som začínajúca gazdinka a už veľakrát som piekla bábovku, ale tento recept, ktorý mám od svokry je zaručene najlepší zo všetkých. Je veľmi jednoduchý Zobraziť celý popisSom začínajúca gazdinka a už veľakrát som piekla bábovku, ale tento recept, ktorý mám od svokry je zaručene najlepší zo všetkých. Je veľmi jednoduchý a rýchly. Bábovka je po upečení, ale aj po ďalšie dni mäkučká a chutná.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozbijeme 5 vajec tak, aby sme oddelili žĺtka od bielok. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. V osobitnej miske potom vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilkovým aj práškovým, pridáme trošku rumu a mlieka. Všetko šľahám robotom. Je veľmi dôležité vyšľahať osobitne sneh, naozaj má bábovka inú chuť, lepšiu.
- 2
Keď sú žĺtka s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne olej, dobre premiešame. Nakoniec pridáme z bielkov vyšľahaný sneh a už len jemne premiešame metličkou (nie robotom) aby nám cesto zvláčnelo. Kto by chcel dvojfarebnú, bábovku do polovice cesta pridáme cez sitko preosiate kakao (2 čajové lyžičky)
- 3
Bábovkovú formu vymastíme dobre maslom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri 180 stupňoch, cca 45 minút. Aby sme zistili či je bábovka upečená aj vo vnútri, pichneme do nej špáratko a ked zostane suché, môžme ju vybrať. Nakoniec ju po vrchu posypeme práškovým cukrom alebo vanilkovým.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Včera som piekla bábovku podľa tvojho receptíku a všetkým naozaj chutila. :-) Ale na budúce ju budem piecť trošku kratšie, 45 minút sa mi zdalo veľa.
inak, ja som ju piekla dokonca hodinu, v silikonovej forme a v elektrickej rure s klasickym ohrevom. oplati sa zapnut teplovzdusny? bude to skor? dakujem za radu
vynikajúca bábovka, namiesto kakaa som pridala strúhanú čokoládu,
ďakujem za recept -----> KK
prvá bábovka mnou upečená v mojom živote a podarila
sa nad moje očakávania, ďakujem veľmi pekne za recept :D
- neokopiroval niekto tvoj recept ? Lebo sa mi zdá, že je to rovnako napísané, aj slovosled :-)
varecha.pravda.sk/recepty/ceresnova-bublanina/17142-recep...
Namiesto kakaa som pouzila iba Granko,kedze som nemala doma a je este lepsia pre deturence
silikonove formy som vymazala len prvy raz,potom uz nie a nevysypala som ani raz
finta spociva v tom, ze upeceny kolac ci babovku nechas vo forme vychladnut minimalne tak, ze vies chytit do holej ruky, (ak nevydrzis do studena) ,az potom vyklopis
nech sa dari :-)
Ak sa mi momentalne minul olej a nechce sa mi bezat do obchodu,mozem ju spravit aj bez oleja?Dakujem
Neutečie, nohy jej isto nenarastú.
Tu je rovnaký recept aj s fotkou formy:
varecha.pravda.sk/recepty/babovka/18962-recept.html...
Drzime palce, aby sa Vám babovka vydarila :) Dajte potom vediet, ako Vam chutila.
vcera som kupoval formu v Tescu. Taka červená za 5€ a úplne v pohode sa do nej zmestila :)
Následne sme vrch zrezali a znovu ju dopekali. Za nás nie ?