Jahodový tunel so šľahačkou
Dáša Korenková
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
Foto: Hotel International Veľká Lomnica
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyšľaháme všetky suroviny na piškót - vajcia, cukor, múku a olej a dáme upiecť. Po upečení piškótový plát vložíme do chlebíčkovej formy, odložíme si odrezaný kus plátu na zakrytie. Smotanu vyšľaháme, pridáme časť rozmixovaných jahôd, rozpustenú želatínu, cukor a grécky jogurt.
- 2
Na spodok formy vložíme asi polovicu zmesi a uložíme celé jahody. Pokryjeme zvyšnou šľahačkou a na vrch uložíme rez piškótového pásu. Necháme stuhnúť.
- 3
Po stuhnutí vyklopíme z formy, nakrájame na 3 cm hrubé kusy a ozdobíme šľahačkou a jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu