Jahodový tunel so šľahačkou

Dáša Korenková
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
Jahodový tunel so šľahačkou
Foto: Hotel International Veľká Lomnica
8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
90 g
100 g
20 g
400 g
250 g
100 g
15 g
200 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme všetky suroviny na piškót - vajcia, cukor, múku a olej a dáme upiecť. Po upečení piškótový plát vložíme do chlebíčkovej formy, odložíme si odrezaný kus plátu na zakrytie. Smotanu vyšľaháme, pridáme časť rozmixovaných jahôd, rozpustenú želatínu, cukor a grécky jogurt.

  2. 2

    Na spodok formy vložíme asi polovicu zmesi a uložíme celé jahody. Pokryjeme zvyšnou šľahačkou a na vrch uložíme rez piškótového pásu. Necháme stuhnúť.

  3. 3

    Po stuhnutí vyklopíme z formy, nakrájame na 3 cm hrubé kusy a ozdobíme šľahačkou a jahodami.

Diskusia k receptu

zemo
mňam, ten by som raz dva vytuneloval.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia