Recept mám od starej mamy, u ktorej som toto jedlo pravidelne jedla, takže vždy, keď ho robím, si na ňu spomeniem.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Žĺtky dobre vymiešame s cukrom, pridáme soľ a striedavo mlieko s múkou. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov a pridáme do hmoty.
- 2
Plech hrubo vymastíme maslom, vylejeme naň pripravené cesto a dáme do horúcej rúry.
- 3
Pred dopečením lyžiou potrháme na menšie kúsky a ešte dopečieme. Hotový posypeme vanilkovým cukrom. Podávame s džemom, ovocím, orechami...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu