Trhanec

angelheart - fotkaangelheart, 24. októbra 2009

Recept mám od starej mamy, u ktorej som toto jedlo pravidelne jedla, takže vždy, keď ho robím, si na ňu spomeniem.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

6 ks
 štipka
1 a 1/2 lyžice
150 g
1/4 l
6 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky dobre vymiešame s cukrom, pridáme soľ a striedavo mlieko s múkou. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov a pridáme do hmoty.

  2. 2

    Plech hrubo vymastíme maslom, vylejeme naň pripravené cesto a dáme do horúcej rúry.

  3. 3

    Pred dopečením lyžiou potrháme na menšie kúsky a ešte dopečieme. Hotový posypeme vanilkovým cukrom. Podávame s džemom, ovocím, orechami...

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia