Africká mňamka - banány s kondenzovaným mliekom

zemo - fotkazemo, 19. októbra 2009
Africká mňamka  - banány s kondenzovaným mliekom
Foto: zemo

BANANAS COM LEITE CONDENSATO - opäť niečo z mozambickej kuchyne. Teraz niečo sladké, dobré, netradičné. A veľmi rýchle.

30 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

6 ks
malá konzerva
2 lyžice
1 lyžička
3 lyžice
2 ks




Postup

  1. 1

    Ošúpeme šesť zrelých banánov a nakrájame ich po dĺžke na polovicu.

  2. 2

    Vymiešame dve polievkové lyžice masla, jednu čajovú lyžicu pomletej škorice a kôru z jedného citróna. Tým vymastíme pekáč, položíme na to banány.

  3. 3

    Z plechovky do šálky vylejeme kondenzované mlieko, rozšľaháme v ňom dve žĺtka a keď máme nesladené mlieko, tak si ho dosladíme. Zalejeme banány, navrch nasypeme tri polievkové lyžice kokosovej múčky a dáme na pätnásť minút do vyhriatej rúry zapiecť. Jeme ešte teplé.

  4. 4

    Môžete si toho urobiť viac. Tu vám pomôže iba matematika, ktorá ma veru veľmi neodkojila ako rodná mať, ale môžem vám poradiť, že stačí úplne 12 banánov a všetky ingrediencie násobiť dvomi a nakŕmite 4 člennú hordu niečim sladkým až po okraj krku.

Diskusia k receptu

3sandra3
to kondenzované mlieko má byť Salko, alebo to nesladené Tatra mlieko?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia