Lieskovcová torta.

aja1 - bez fotkyaja1, 20. októbra 2009
Lieskovcová torta.
Foto: aja1

Trochu náročnejšia na prípravu(aspoň pre mňa), nakoľko vždy ručne sekám lieskovce aj čokoládu.

12
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
150 g
150 g
5 ks.
100 g
0,5 balíčka
200 g
500 ml
2 balíčky
100 g
0,5 káv.lyžičky




Postup

  1. 1

    Na dno tortovej formy dáme kvapku oleja a už vopred vystrihnutý kruh z papiera na pečenie.Okraje formy nemastím. Nožom si nasekáme lieskovce a čokoládu. Dve polievkové lyžice nasekaných lieskovcov si odložíme na posypanie vrchu torty.

  2. 2

    Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešam do penista, pridám zmiešané lieskovce s čokoládou,múkou a práškom do pečiva a škoricou. Z bielkov si ušľahám sneh, ktorý opatrne primiešam do cesta. Do pripravenej formy vylejem cesto (je trochu tuhšie) a dám do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút.

  3. 3

    Vychladnutý korpus prerežem na polovicu, natriem vyšľahanou šľahačkou. Prikryjem druhou polovicou korpusu. Vo vodnom kúpeli si v miske zohrejem odložené 3 polievkové lyžice smotany, do toho nalámem varovú čokoládu a vymiešam do hladka. Je to taká hustejšia poleva. S polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotieram na korpus a posypem sekanými lieskovcami

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia