Foto: aja1
Trochu náročnejšia na prípravu(aspoň pre mňa), nakoľko vždy ručne sekám lieskovce aj čokoládu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na dno tortovej formy dáme kvapku oleja a už vopred vystrihnutý kruh z papiera na pečenie.Okraje formy nemastím. Nožom si nasekáme lieskovce a čokoládu. Dve polievkové lyžice nasekaných lieskovcov si odložíme na posypanie vrchu torty.
- 2
Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešam do penista, pridám zmiešané lieskovce s čokoládou,múkou a práškom do pečiva a škoricou. Z bielkov si ušľahám sneh, ktorý opatrne primiešam do cesta. Do pripravenej formy vylejem cesto (je trochu tuhšie) a dám do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút.
- 3
Vychladnutý korpus prerežem na polovicu, natriem vyšľahanou šľahačkou. Prikryjem druhou polovicou korpusu. Vo vodnom kúpeli si v miske zohrejem odložené 3 polievkové lyžice smotany, do toho nalámem varovú čokoládu a vymiešam do hladka. Je to taká hustejšia poleva. S polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotieram na korpus a posypem sekanými lieskovcami
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu