porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 10 ks |
|
| 380 g |
|
| 380 g |
|
| 1 a 1/2 balíčka |
|
| 150 ml |
|
| 150 ml |
|
| 150 g |
|
| Krém: | |
| 2 l |
|
| 3 ks |
|
| 10 PL |
|
| 400 g |
|
| 3 balíčky |
|
| 400 g |
|
| 350 g |
|
| Ozdoba: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: najprv vyšľaháme 10 bielkov. V druhej miske si vyšľaháme 10 žĺtkov s 380 g cukru. Pridáme roztopenú čokoládu, olej, vodu a šľaháme. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a všetko šľaháme mixérom. Nakoniec jemne zamiešame varechou vyšľahané bielky. Cesto vylejeme na vymazaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 40 minút.
- 2
Krém: v 2 l mlieka vymiešame 3 vanilkové pudingy, 10 PL hladkej múky a cukor. Za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme puding. Na horúci puding nasypeme vanilkový cukor a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme 400 g masla s 2 vanilkovými cukrami a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding. Nakoniec pridáme 350 g opražených lieskových orieškov.
- 3
Vychladnuté cesto rozrežeme na polovicu. Prvý plát polejeme karamelovým topingom a dáme polovicu krému. Na to položíme druhý plát, polejeme ho karamelovým topingom a dáme zvyšný krém, ktorým potrieme aj boky. Celú tortu dáme do chladničky – najlepšie na noc stuhnúť. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, orieškami, postrúhanou čokoládou a topingom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Dakujem za tip na sviatocny dezert.